Čeští fotbalisté vezou z Kanady stříbro

Čeští fotbalisté do 20 let získali na MS v Kanadě stříbrné medaile. Ve finalé podlehli obhájcům z Argentiny 1:2. První branku zápasu vstřelil z otočky Martin Fenin v 60. minutě. Chvíli nato vyrovnal hráč Atlétika Madrid Aguero. Vítězný gól dal v 86. minutě střelou ze 20 metrů Zarate. Argentina se tak stala šampionem už pošesté v historii v této kategorii.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

finálové utkání s Argentinou

finálové utkání s Argentinou | Zdroj: ČTK

Oba týmy se již střetly v prvním zápase v základní skupině. Tam byli čeští fotbalisté celý zápas pod tlakem. Ve finále hráli Češi mnohem vyrovnanější zápas. Vedení byli blízko už v 10. minutě, kdy Marek Suchý poslal míč na tyč. Zbytek celého prvního poločasu měl evropský celek více ze hry. Po hodině hry se stadion dočkal dvou branek ve dvou minutách. Tu první dal útočník Teplic Martin Fenin z otočky. Čeští fotbalisté si ovšem nezvládli náskok pohlídat a pár vteřin nato se podařilo nejlepšímu střelci turnaje Aguerovi z protiútoku srovnat. V 70. minutě snadno prošel obranou Moralez, ale Petr gólu zabránil. Vítězná branka však přišla čtyři minuty před koncem utkání. Po rozehrání standartní situace se dostal míč k Zaratemu a ten přízemní střelou z dálky překonal Petra. V závěru už měl český tým už málo času, a tak se musí smířit s druhým místem.

MS fotbalistů do 20 let, finále - Toronto

Česká republika - Argentina 1:2 (0:0)

Branky: 60. Fenin - 62. Aguero, 86. Zarate. Rozhodčí: Undiano Mallenco - Martinez, Jimenez, (všichni Šp.). ŽK: Kubáň, Kúdela, Šimůnek, Mičola, Mazuch - Sanchez, Mercado, Zarate, Roméro, Banega. Diváci: 19.526 (vyprodáno).

Česká republika: Petr - Kúdela, Mazúch, Šimůnek, Kubáň - Mareš (71. Gecov), Kalouda, Suchý, Mičola - Fenin, Střeštík (82. Pekhart). Trenér: Soukup.

Argentina: Roméro - Fazio, Insua, Mercádo, Banega - Sanchez, Sigali, Aguero, Moralez (90. Cabral) - Zarate, Piatti (80. Acosta). Trenér: Tocalli.

Pavel Tojšl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme