Detroit rozdrtil Colorado a je ve finále

Hokejisté Detroitu se stali druhým finalistou zámořské NHL. V sedmém rozhodujícím utkání rozdrtili na vlastním ledě Colorado 7:0 a zápasovou sérii vyhráli 4:3. V úterý je čeká první finálový duel s Carolinou. Brankář Dominik Hašek si připsal druhé čisté konto v řadě, když kryl všech devatenáct střel. Naopak jeho protějšek Patrick Roy inkasoval z šestnácti pokusů soupeře šest branek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dominik Hašek

Dominik Hašek | Foto: Hráči NHL

Výsledek sedmého zápasu se vymyká předešlým. Jediný duel, který skončil větším než jednobrankovým rozdílem, byl hned ten první. Detroit tehdy zvítězil 5:3. Rudá křídla rozhodla o osudu posledního utkání už v první třetině, kdy vstřelila čtyři góly. Brankář Lavin Patrick Roy neskrýval svůj vztek a po třetím úderu zlostně vykopl puk z branky. Když inkasoval pošesté, nechal se vystřídat Davidem Aebischerem. Zatímco Roy neskrýval zklamání, Dominik Hašek stále může doufat ve splnění snu, kterým je zisk Stanleyova poháru. O druhou nulu v řadě a celkově pátou v play off ho málem připravil Chris Drury, který vstřelil sedm minut před koncem gól. Rozhodčí jej ale po poradě s kolegy u videa neuznali, protože útočník Colorada do puku úmyslně kopl bruslí.

Výsledek:

Západní konference:

Detroit - Colorado 7:0 (4:0, 2:0, 1:0)
2. a 13. Holmström, 4. Fjodorov, 11. L. Robitaille, 25. B. Hull, 27. Olausson, 57. Dacjuk

Výsledky předešlých zápasů: 5:3, 3:4 v prodl., 2:1 v prodl. 2:3, 1:2 v prodl., 2:0

Konečný stav série: 4:3, postoupil Detroit

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme