Poprvé za Juventus a na 43. pokus. Ronaldo se v turínském derby konečně trefil z přímého kopu

Fotbalový útočník Juventusu Cristiano Ronaldo si po sobotním utkání 30. kola italské ligy v městském derby s FC Turín oddechl. Pětatřicetiletý Portugalec v dresu Staré dámy poprvé skóroval z přímého kopu. V součtu všech soutěží se mu to povedlo na 43. pokus. Gólem a asistencí přispěl k výhře 4:1, díky níž obhájce titulu vede tabulku o sedm bodů před Laziem Řím.

Turín Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo | Foto: Massimo Pinca | Zdroj: Reuters

„Opravdu už jsem se potřeboval prosadit z přímého kopu, aby se mi vrátilo určité sebevědomí,“ řekl v rozhovoru pro Sky Sport Italia Ronaldo, který v dresu Bianconeri působí od léta 2018.

Potupný debakl na hřišti rivala. Mistrovský Liverpool schytal s Manchesterem City čtyřgólový příděl

Číst článek

Navíc zaznamenal 25. gól v ligové sezoně, což naposledy v Juventusu dokázal Omar Sívori v ročníku 1960/61. V aktuální sezoně Serie A nastřílel více branek pouze Ciro Immobile z Lazia (29).

Úlevy si na Ronaldovi všiml i trenér Maurizio Sarri. „Myslel jsem si, že ho to netrápilo, ale po konci utkání si viditelně oddechl,“ prohlásil jednašedesátiletý Ital.

Stará dáma vyhrála sedmý ligový zápas v řadě. „Věděli jsme, že to bude složité, ale dřeli jsme, vyhráli a dostali jsme pod tlak Lazio. Splnili jsme cíl,“ uvedl Ronaldo. Římský celek doma v sobotu podlehl AC Milán 0:3 a osm kol před koncem se mu vzdálil sen o zisku prvního scudetta od roku 2000.

Ronaldo se mezi střelce zapsal ve čtvrtém ligovém utkání za sebou. „Nezáleží na tom, kdo skóruje, dokud vítězíme. Jsme v dobré formě a zkusíme porazit i AC Milán, což bude další těžký zápas,“ konstatoval někdejší hráč Sportingu Lisabon, Manchesteru United a Realu Madrid.

Ronaldovu trefu si můžete pustit ve videu v čase 2:42.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme