Saúdští fotbalisté nectili minutu ticha za oběti teroristického útoku v Londýně

Během středečního zápasu kvalifikace o mistrovství světa vzbudili největší pozdvižení hráči Saúdské Arábie. Ne však výkony na hřišti ale těmi před úvodním hvizdem. Při minutě ticha, kterou držel australský tým za australské oběti teroristických útoků na London Bridge, totiž saúdští hráči pokračovali dál v rozcvičování.

Adelaide Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči Saudské Arábie a Austrálie

Hráči Saudské Arábie a Austrálie | Zdroj: Reuters

Zatímco jedenáctka domácích hráčů se před úvodním hvizdem v Adelaide seřadila do řady a uctila mrtvé a zraněné, většina hostujících hráčů pokračovala v rozcvičování. S rukama sepjatýma za zády se na minutu zastavila jen hrstka z nich.

Podle australského fotbalového svazu bylo vedení obou týmou o plánované minutě ticha informováno a souhlasilo s ní. Většina fanoušků na sociálních sítí oceňuje Australany, naopak Saúdové čelí velké kritice.

Fanoušci na stadionu zareagovali na chování saúdskoarabského týmu pískotem a bučením. Podle informací australského svazu zástupci hostujícího týmu prohlásili, že mrtvé uctí způsobem, který je jejich kultuře bližší. Minuta ticha prý není v souladu s jejich kulturní tradicí.

ČTK, bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme