‚Jeden z nejúspěšnějších podzimů.‘ Plzeň vybojovala 45 bodů a Liga mistrů přinesla klubu 800 milionů

Viktoria Plzeň uhrála v Lize mistrů sedm bodů a z třetího místa si zajistila účast v jarní části evropských pohárů. V české lize jí patří druhé místo a tlačí na vedoucí Slavii. Úspěšný podzim zakončili plzeňští ohňostrojem. V pondělí se Plzeň spolu se Slavií dozví soupeře pro další fázi Evropské ligy.

Plzeň Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plzeň zažila úspěšný podzim

Plzeň zažila úspěšný podzim | Foto: Slavomír Kubeš | Zdroj: ČTK

„Myslím, že to byl jeden z nejúspěšnějších podzimů Plzně. Když se podíváte na ligu, uhráli jsme 45 bodů. To nás dostalo do role, kdybychom se do té šestky dostat mohli. Postoupili jsme z Champions League z třetího místa do Evropské ligy, když jsme uhráli sedm bodů,“ bilancuje po podzimní části plzeňský trenér Pavel Vrba pro Radiožurnál.

Přehrát

00:00 / 00:00

Trenér Plzně Pavel Vrba

Bodový zisk v Lize mistrů byl pro Plzeň nejúspěšnějším v historii. Účinkování v prestižnější fotbalové soutěži se pozitivně podepsalo i na klubové kase. Do ní přibylo zhruba 800 milionů korun.

Úspěšného podzimu plzeňští docílili možná i proto, že v létě udrželi svého nejlepšího kanonýra Michaela Krmenčíka. K velkým prodejům nemá klub důvod i přesto, že je o plzeňské hráče zájem. Horkým zbožím je především středopolař Patrik Hrošovský.

„Bylo nám vyčítáno, že jsme neprodali Krmenčíka. Na druhou stranu nemáme důvod prodávat. Jsme asi jediný sportovní klub, který bude v zisku a bude danit. Z našeho pohledu není důvod, abychom si dělali problémy s tím, že bychom měli více peněz na zdanění,“ říká Vrba.

Další zkoušky čekají Plzeň v únoru. Nejprve čeká Vrbovu družinu zápas s vedoucí Slavií, poté vyřazovací fáze Evropské ligy. Jména soupeřů se Plzeň, stejně jako Slavia dozví v pondělí po 13. hodině.

It's a DRAWDAY today! 🙌⚽️

Back in @UEFA Europa League again 🧡

#fcvp #UEL

08:38 – 17. 12. 2018

4 19

Vladislav Janouškovec, krb Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme