Hašek popáté v sezoně neprůstřelný

Reprezentační brankář Dominik Hašek si v nočním zápase NHL své Ottawy s Montrealem Canadiens připsal páté čisté konto v této sezoně. Senátoři zvítězili snadno 3:0. Canadiens sice Haška nijak výrazně neprověřili, ten čelil pouhým dvanácti střelám, ale i tak pro něj musí být vychytaná nula dalším povzbuzením před blížícím se olympijský turnajem v Turíně.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dominik Hašek

Dominik Hašek | Foto: Miroslav Konvalina

Celkem jasně o poměru sil na ledě vypovídá počet střel na branku 40:12. Canadiens tak nedokázali zopakovat svůj výkon proti Letcům z Philadelphie a Haška nepřekonal ani nově probuzený střelec Jan Bulis. Mužem večera se kromě Haška stal ottawský kapitán Daniel Alfredsson. Švédský forvard dvakrát sám skóroval a úvodní trefu zápasu připravil pro slovenského dlouhána Zdena Cháru. Ottawa výhrou jen potvrdila své postavení na čele celé NHL.

Pěknou přestřelku mohli sledovat diváci v Air Canada Centre, kde jsou doma hokejisté Toronta Maple Leafs. Těm se v poslední době nedaří, což podtrhl výprask 4:8, který jim uštědřilo Buffalo Sabres. Javorové listy čekají na výhru už sedm zápasů. Přestože vstoupilo Toronto do utkání vedoucím gólem Steena, odpověděly Šavle čtyřbrankovou šňůrou. Po tomto přídělu se z branky za hlasité nevole fanoušků musel poroučet Ed Belfour a nahradil ho Michaele Tellqvist. Domácí jakoby ožili a po zásazích Steena, u něhož asistoval Tomáš Kaberle, a Ponikarovského se dostali do jednogólového kontaktu se soupeřem. Ten opět odskočil díky Pominvillovi, ale Alexandr Chavanov opět přiblížil Torontu aspoň bodovému zisku. Jenže to bylo z jejich strany vše. V posledním dějství přidalo Buffalo odevzdaným domácím ještě zásluhou Druryho, Vanka a McKeeho tři góly navrch.

Edmonton Oilers, kam z Chicaga zamíří obránce Jaroslav Špaček, dokázal zvítězit 5:3 na ledě Los Angeles Kings. Ke dvěma bodům pomohl Olejářům svou letošní pátou trefou Radek Dvořák. Byl to pro něj dokonce první gól poté, co se zotavil ze zranění třísel.

Nashville Predators zamířil do Minnesoty a do branky se místo Tomáše Vokouna postavil náhradník Chris Mason. Poprvé ho v desáté minutě překonal Stephane Veilleux. Ještě před přestávkou zvýšil na 2:0 Alexander Daigle. Predátoři tentokrát v útoku připomínali spíše bezbranná koťátka, protože se nedokázali prokousat přes kvalitní obranu Minnesoty, jež dokázala ubránit všech osm přesilovek hostí. Přesto se Nashville dostal Wild na dostřel po brance Grega Johnsona ve druhé třetině. Když pak všechny příležitosti na srovnání hostující hokejisté nevyužili, narůstalo skóre už jen na druhé straně. Prosadili se ještě ve druhé třetině Bouchard, ve třetí pak v krátkém sledu White a Slovák Gáborík.

Výsledky čtvrtečních zápasů NHL

Boston - Washington 3:2, New York Islanders - Pittsburgh 4:3 po sam. nájezdech, Atlanta - Carolina 1:5, Toronto - Buffalo 4:8, Ottawa - Montreal 3:0, Tampa Bay - New Jersey 1:0 po prodl., Detroit - Vancouver 2:1, St. Louis - Phoenix 3:5, Minnesota - Nashville 5:1, Chicago - Calgary 2:0, Colorado - Dallas 2:3 po sam. nájezdech, Los Angeles - Edmonton 3:5, San Jose - Anaheim 0:2.

Jiří Kalemba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme