Kämpf gólem pomohl Torontu ke klubovému rekordu, Zadina a Vrána zažili debakl 1:6 od Floridy

Český útočník David Kämpf gólem do prázdné branky pečetil výhru hokejistů Toronta nad New York Islanders 4:2. Tomáš Hertl asistoval u jedné branky San Jose, prohru s Minnesotou 4:5 v prodloužení ale neodvrátil. K vítězství nevedla ani gólová nahrávka Jakuba Voráčka, jehož Columbus podlehl Anaheimu 4:6. Jakub Vrána a Filip Zadina připravili jediný gól Detroitu při vysoké prohře 1:6 s Floridou.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zach Parise z New York Islanders před bránou Toronta

Zach Parise z New York Islanders před bránou Toronta | Foto: Frank Gunn | Zdroj: AP/ČTK

Toronto v domácím zápase s Islanders dvakrát prohrávalo, po gólu Williama Nylandera z 34. minuty se ale dostalo do vedení, které již nepustilo.

Kubalík dostal po třech zápasech šanci a hned skóroval, Palát připravil vítězný gól Tampy

Číst článek

V poslední minutě pojistil třetí výhru Maple Leafs v řadě Kämpf, jenž dobruslil Nylanderovo nahození a uklidil puk do prázdné branky. Český útočník vstřelil svůj desátý gól v ročníku a ukončil šestizápasové čekání na bod.

Toronto, kterému chybělo české duo Petr Mrázek, Ondřej Kaše a nejlepší střelec NHL Auston Matthews, vyhrálo padesátý zápas v ročníku a stanovilo nový klubový rekord.

„Přes léto jsme hodně pracovali, je proto příjemné vidět výsledky. To nejdůležitější je ale teprve před námi, nesmíme se uspokojit,“ řekl Nylander.

Sestřih utkání Toronto - New York Islanders

Minnesota s jistým postupem

San Jose po Hertlově akci ze začátku třetí třetiny vedlo 4:3, Minnesota ale poslala zápas do prodloužení, které již po minutě rozhodl Jared Spurgeon. Hokejisté Wild si díky výhře zajistili postup do play off.

„Dostat se do vyřazovacích bojů je vždycky příjemné. NHL je nejtěžší liga na světě, jsem proto rád, že jsme se do play off dostali potřetí v řadě,“ radoval se švýcarský hokejista českého původu Kevin Fiala, který v zápase vstřelil gól a přidal tři asistence.

Hertl ve 42. minutě v oslabení vyvezl puk do útočného pásma, našel Nicka Bonina a ten se z levého kruhu pro vhazování trefil přesně. Hertl v sezoně získal již 62 bodů za 28 gólů a 34 asistencí a je druhým nejproduktivnějším českým hokejistou v NHL.

Sestřih utkání Minnesota - San José

Třetí místo mezi českými hráči drží Voráček, jenž svou 50. asistencí v sezoně připravil kontaktní branku Columbusu na ledě Anaheimu. Český útočník nastřelil puk před branku, odkud ho Cole Sillinger nadvakrát dorazil za brankáře Johna Gibsona.

Blue Jackets měli po Sillingerově trefě více než 12 minut na vyrovnání, z tlaku ale nic nevytěžili a v závěru při risku bez brankáře inkasovali šestý gól.

Vítězná série Floridy

Florida vyhrála v Detroitu hladce 6:1 a zvítězila již podesáté za sebou. Nejlepší tým Východní konference táhl za výhrou dvougólový Anton Lundell.

„Ani jsem nevěděl, že můžeme vyhrát již podesáté v řadě. Sledoval jsem jen naši hru, která se mi v posledních zápasech líbila a vůbec mě nenapadlo, že naše vítězná série trvá tak dlouho. V poslední době hrajeme opravdu hezký hokej. Když se všechno sejde, je opravdu těžké nás porazit,“ řekl trenér Panthers Andrew Brunette.

Red Wings vstřelili jedinou branku v 53. minutě, kdy se po parádní Zadinově přihrávce, prosadil Pius Suter. Asistenci u Suterovy trefy zapsal také Vrána, jenž ve dvaceti zápasech po zranění nasbíral 15 bodů.

Sestřih utkání Detroit - Florida

Rittich neodvrátil debakl

Nevydařený večer má za sebou brankář Nashvillu David Rittich. Proti St. Louis odchytal druhou polovinu zápasu, ve které inkasoval čtyři branky z 13 střel.

Jeho tým prohrál 3:8. Rittich nahradil Juuseho Sarose v čase 29:29 za stavu 1:4, kanonádu Blues ale nedokázal zastavit. Čisté konto držel pouze dvě a půl minuty a do konce druhé třetiny inkasoval čtyřikrát.

Blues ve druhé části nasázeli sedm gólů a stanovili nový klubový rekord. Hlavně zásluhou výborné druhé dvacetiminutovky St. Louis vyhrálo devátý zápas za sebou a posunulo se na druhou příčku Západní konference. Nashville je sedmý.

Dalším jistým účastníkem play off se stal Washington, i když v neděli hrál.

Výsledky NHL

Detroit - Florida 1:6, Philadelphia - Buffalo 3:5, Anaheim - Columbus 6:4, Minnesota - San Jose 5:4 v prodl., Toronto - NY Islanders 4:2, Nashville - St. Louis 3:8.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme