Kozlíková závod skvěle rozjela, hůře dokončila

Vypadalo to, že hned na úvod mistrovství světa přijde medailová radost pro českou výpravu silničních cyklistek a cyklistů. Lada Kozlíková vyrazila na více než 26 kilometrů dlouhou trať časovky ve vysokém tempu a ještě na mezičase na 10. kilometru měla nejlepší čas. Druhou polovinu závodu však tak suverénně nezvládla a nakonec skončila osmá.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kristin Armstrongová

Kristin Armstrongová | Zdroj: ČTK

Obě české cyklistky, které dnes absolvovaly časovku na 26 kilometrů podaly velmi solidní výkon. Zkušenější Lada Kozlíková dokonce vedla na mezačase na 10.kilometru, když jí fantasticky vyšel náročný začátek tratě. Pak ale začala ztrácet a nakonec zajela osmý nejrychlejší čas. Byla o jednu minutu a 36 sekund pomalejší než vítězná Američanka Armstrongová, na medaili ztratila 36 sekund. Tereza Huříková - absolutně nejmladší cyklistka ze 39členné startovní listiny - dojela na 12. příčce. Na rozdíl od Lady Kozlíkové jí vyšla právě druhá polovina trati, kde těžila ze své rychlosti. Závod mužů kategorie do 23ti let ještě pokračuje, závratný úspěch pro české barvy se v něm ale nečeká.

MS v silniční cyklistice - ženy - časovka na 26,1 km:

1. Armstrongová (USA) 35:04
2. Thürigová (Švýc.) -25
3. Thorburnová (USA) -30
4. Doppmannová (Švýc.) -55
5. Cookeová (Brit.) -56
6. Zabirovová (Kaz.) -59
7. Arndtová (Něm.) -1:05
8. Kozlíková -1:06
...12. Huříková -1:36.

Jan Kaliba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme