Nejdůležitější je nabrat energii, říká trenér českých florbalistů před zápasem s Finy

Čeští florbalisté poprvé a naposledy zvítězili nad Finskem na světovém šampioinátu před 19 lety. Teď by to v helsinské Hartwall Areně chtěli zopakovat a projít do finále. Pomoci jim k tomu má mimo jiné finský trenér Kettunen, který před semifinále hýřil vtipnými přirovnáními.

Tento článek je více než rok starý.

Helsinky (Finsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští florbalisté

Čeští florbalisté | Foto: Martin Flousek | Zdroj: Český florbal

„Nejdůležitější je nabrat energii, abychom byli připraveni po fyzické i psychické stránce a mohli bojovat jako Crazy Diamond,“ zmínil finský trenér českých florbalistů Petri Kettunen komiksovou postavu východoasijského superhrdiny.

Přehrát

00:00 / 00:00

Více si poslechněte v reportáži Jakuba Kanty

Ta se vyznačuje svou sílou, rychlostí a precizností. A právě budou v pátek potřebovat i čeští florbalisté, pokud chtějí podruhé v historii projít do boje o zlato.

„Musíme podat náš absolutně stoprocentní výkon. Musí výborně zachytat Lukáš Bauer. Prostě těch věcí se musí sejít víc. Když se to povede, máme šanci,“ řekla jedna z hlavních útočných hvězd národního týmu na šampionátu v Helsinkách Marek Beneš. 

„My do toho půjdeme uvolněně, s elánem. Porveme se o to, abychom se do vysněného finále konečně dostali. Na Finy a obecně na top čtyřku se připravujeme dlouhodobě,“ pokračoval brankář českého výběru Lukáš Bauer.

„Už v létě jsme si k tomu říkali pár věcí. Před mistrovstvím na soustředění jsme měli rozbory a teď znovu. Věřím, že budeme dobře připravení a že máme Finy tak načtené, abychom ten zápas dotáhli do zdárného konce,“ dodal.

Vzájemné zápasy

Češi Finy ještě mockrát porazit nedokázali, na světových šampionátech jedinkrát, ale třeba na domácím podniku EFT v říjnu v Plzni se jim to v generálce v podobném složení povedlo. 

Českým reprezentantům by tentokrát mohlo pomoct, že finští florbalisté mají problém s možnou koronavirovou nákazou v týmu. Kvůli protokolu nenastoupil ve středečním čtvrtfinále hvězdný obránce Väänänen.

Jestli zasáhne do pátečního souboje o finále od 17.45 v Hartwall Aréně, se dovíte z přímého přenosu na Radiožurnálu Sport, který na stejné stanici nabídne i živé vstupy.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme