Krejčí v NBA poprvé nastoupil v základní sestavě. Jeho Oklahoma porazila Portland v prodloužení

Český basketbalista Vít Krejčí poprvé v kariéře v NBA nastoupil v základní sestavě Oklahoma City a 12 body přispěl k vítězství 134:131 po prodloužení na palubovce Portlandu. V zápase odehrál 32 minut, během nichž proměnil čtyři ze šesti trojek a přidal tři doskoky a po dvou asistencích a ziscích. V bodech i minutách vyrovnal své kariérní maximum.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český basketbalista Vít Krejčí (vlevo) poprvé v kariéře v NBA nastoupil v základní sestavě Oklahoma City

Český basketbalista Vít Krejčí (vlevo) poprvé v kariéře v NBA nastoupil v základní sestavě Oklahoma City | Foto: Steve Dykes-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Krejčí sehrál důležitou roli, když v poslední čtvrtině třemi trojkami držel Thunder v kontaktu s Portlandem, který měl neustále mírné vedení. Pět minut před koncem pak Krejčí přepustil místo na hřišti Isaiahovi Robymu, který se stal hrdinou zápasu, když zaznamenal 13 ze svých 30 bodů právě v závěru.

Portland devět vteřin před koncem vedl o tři body, proto trenér Oklahomy pustil do hry i Krejčího, míč si však vzal Roby a trojkou poslal zápas do prodloužení. V něm přidal dalších sedm bodů a zařídil vítězství Oklahomy. Poslední dvě minuty prodloužení odehrál i Krejčí.

Miami se ve vyrovnané tabulce Východní konference vrátilo na první příčku poté, co porazilo Sacramento 123:100. Jimmy Butler k tomu přispěl 27 body.

Heat vyhráli poprvé po čtyřech porážkách a dostali se před Boston, který prohrál 112:115 po prodloužení s Torontem.

Pro Raptors to byla velmi důležitá výhra v boji o přímý postup do play off, jelikož tak udrželi šestou příčku před Clevelandem, který zvítězil 107:101 nad Orlandem. Toronto táhl Pascam Siakam, který si vylepšil sezonní maximum na 40 bodů.

Také Denver drží přímý postup do play off poté, co zvítězil 113:109 nad Charlotte. Hlavním strůjcem vítězství byl opět srbský pivot Nikola Jokič, který zapsal 19. triple double v sezoně za 26 bodů, 19 doskoků a 11 asistencí.

Memphis si pojistil druhé místo v soutěži, když zvítězil 123:95 nad třetím Golden State a už má na Warriors i týmy z Východní konference náskok pěti výher, přičemž do konce základní části mu zbývá už jen šest zápasů.

San Antonio zvítězilo 123:120 nad Houstonem a na jedenáctém místě tabulky Západní konference už je těsně za desátým Los Angeles Lakers. Dejounte Murray k výhře přispěl svým osobním maximem 33 body a 11 asistencemi.

NBA

Charlotte - Denver 109:113, Cleveland - Orlando 107:101, Houston - San Antonio 120:123, Indiana - Atlanta 123:132, Memphis - Golden State 123:95, Miami - Sacramento 123:100, New York - Chicago 109:104, Portland - Oklahoma City 131:134 po prodl. (za hosty Krejčí 12 bodů, 3 doskoky, 2 asistence), Toronto - Boston 115:112 po prodl.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme