Djoković deklasoval Pouilleho a v Melbourne si zahraje finále, čeští mladíci ovládli čtyřhru juniorů

Djoković deklasoval v semifinále Australian Open Lucase Pouilleho 6:0, 6:2, 6:2 a posedmé postoupil v Melbourne do finále. Jonáš Forejtek a Dalibor Svrčina získali na Australian Open juniorský titul ve čtyřhře.

Melbourne Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Novak Djoković ztratil v semifinále jen 4 gemy

Novak Djoković ztratil v semifinále jen 4 gemy | Foto: Adnan Abidi | Zdroj: Reuters

O rekordní sedmý titul z úvodního grandslamového turnaje sezony se Novak Djoković utká s velkým rivalem Rafaelem Nadalem.

ONLINE: Petra Kvitová - Naomi Ósakaová

Číst článek

První hráč světového žebříku rozdrtil francouzského soupeře, který hrál semifinále grandslamu poprvé v kariéře, za hodinu a 23 minut. Pouillemu nenabídl ani jednu příležitost k brejkbolu a suverénně postoupil podobně jako ve čtvrtek Nadal přes dalšího debutanta Stefanose Tsitsipase.

„Rozhodně to byl jeden z nejlepších zápasů, jaké jsem na tomto kurtu sehrál. Všechno fungovalo tak, jak jsem si před zápasem naplánoval,“ řekl jednatřicetiletý Srb v rozhovoru bezprostředně po utkání.

Se světovou dvojkou Nadalem ho čeká 53. zápas v kariéře, ve finále grandslamu už spolu hráli sedmkrát. Před sedmi lety jejich vzájemný duel o titul v Melbourne vešel do historie jako nejdelší grandslamové finále historie: Djokovič trofej vybojoval po pěti hodinách a 53 minutách.

„Pro ty, kteří ji ještě nemají, určitě bych si na ten zápas koupil vstupenku,“ vtipkoval na kurtu. „Něco jako finále 2012 hrajete jednou za život, ale doufám, že výsledek teď bude stejný,“ dodal. Bilanci duelů s Nadalem těsně vede 27:25.

Djokovič bude v Melbourne útočit na třetí grandslamový titul za sebou poté, co vloni po zdravotní pauze ovládl Wimbledon a US Open. Celkem jich má na kontě 14. Víc trofejí posbírali jen Nadal (17) a Švýcar Roger Federer (20).

Český titul v juniorském deblu

Češi Jonáš Forejtek a Dalibor Svrčina získali na Australian Open juniorský titul ve čtyřhře. Třetí nasazená dvojice ve finále zdolala americký pár Cannon Kingsley, Emilio Nava za hodinu a 12 minut 7:6, 6:4.

Sedmnáctiletý Forejetek a o rok mladší Svrčina v Melbourne navázali na triumf Jiřího Veselého, který v Austrálii ovládl juniorskou dvouhru i čtyřhru v roce 2011.

Z Čechů naposledy získal juniorský deblový titul Ondřej Štyler, který vloni spolu s Japoncem Naokim Tadžimou triumfoval na Roland Garros. V roce 2016 se v Paříži radoval Patrik Rikl s Izraelcem Jišajem Olielem.

Jediným úspěšným čistě českým párem byli v minulosti Petr Korda s Cyrilem Sukem, kteří na Roland Garros zvítězili v roce 1985. Korda o rok později přidal i wimbledonský titul, to už ale se Španělem Tomasem Carbonellem.

Tomáš Berdych má ve sbírce juniorskou deblovou trofej z US Open z roku 2001, kdy v New Yorku vyhrál se Švýcarem Stéphanem Bohlim.

První titul z @#AusOpen je doma!🇨🇿🏆 Ostřílení borci ze světové i domácí mládežnické olympiády Jonáš #Forejtek a Dalibor #Svrčina ovládli v Melbourne turnaj juniorů ve čtyřhře. Bravo! #czechteam

11:12 – 25. 01. 2019

2 43

Tenisový grandslamový turnaj Australian Open v Melbourne (tvrdý povrch, dotace 60,5 milionu australských dolarů):
Muži:
Dvouhra - semifinále:
Djoković (1-Srb.) - Pouille (28-Fr.) 6:0, 6:2, 6:2.

Ženy:
Čtyřhra - finále:
Stosurová, Čang Šuaj (Austr./Čína) - Mladenovicová, Babosová (2-Fr./Maď.) 6:3, 6:4.

Junioři:
Čtyřhra - finále:
Forejtek, Svrčina (3-ČR) - Kingsley, Nava (4-USA) 7:6 (7:5), 6:4.

Juniorky:
Čtyřhra - finále:
Kawagučiová, Nagyová (3-Jap./Maď.) - Becková, Navarrová (8-USA) 6:4, 6:4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme