Djoković má třetí grandslamový titul v řadě, ve finále Australian Open přejel Nadala

Šampionem letošního Australian Open se stal srbský tenista Novak Djoković, který v nedělním finále porazil Španěla Rafaela Nadala jednoznačně 6:3, 6:2 a 6:3. Po loňských triumfech na Wimbledonu a US Open tak Djoković ovládl třetí grandslamový turnaj v řadě.

Tento článek je více než rok starý.

Melbourne Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Novak Djoković slaví vítězství na Australian Open.

Novak Djoković slaví vítězství na Australian Open. | Foto: Edgar Su | Zdroj: Reuters

Jednatřicetiletý Djoković vyhrál Australian Open posedmé, celkem má na kontě už 15 grandslamových titulů. V nedělním finále si první tenista žebříčku ATP počínal suverénně, Nadal za něm zaostával ve všech směrech.

Miliardové Australian Open. Podívejte se, jak rostou odměny na tenisových grandslamech

Číst článek

Hned v úvodu prvního setu Djoković dominoval, v prvních třech gemech dovolil Nadalovi zisk jediného fiftýnu a brzy vedl 3:0. Ve čtvrtém gemu měl Djoković při soupeřově podání další brejbol a mohl jít do ještě výraznějšího vedení, ale v kritickou chvíli poslal forhendový return za čáru a Nadal se udržel ve hře.

Španěl se pak zlepšil, své podání si držel, ale při soupeřově servisu byl bezradný. Djoković nakonec vyhrál první set 6:3, přičemž při vlastním podání prohrál jedinou výměnu.

Druhý set se zlomil za stavu 2:2, kdy Djoković využil Nadalovy nejistoty na forhendu a sebral mu podání. Od té doby už ztratil jen pět míčků, nedaroval Nadalovi ani gem a vyhrál 6:2.

Podobný průběh se opakoval i ve třetím setu, Srb nadále soupeře do ničeho nepouštěl a hned při druhém pokusu prolomil Nadalův servis. Do potíží se dostal až za stavu 3:2, kdy měl Nadal poprvé k dispozici brejkbol, ale i tentokrát Djoković těžkou chvíli ustál. Nakonec zakončil srbský tenista třetí set stylově při soupeřově podání a vyhrál 6:3.

Djoković si tak ziskem třetího grandslamového titulu v řadě pojistil pozici světové jedničky. Zároveň se sedmým triumfem na Australian Open stal historicky nejúspěšnějším tenistou tohoto turnaje.

Tenisový grandslamový turnaj Australian Open v Melbourne (tvrdý povrch, dotace 60,5 milionu australských dolarů):

Muži:
Dvouhra - finále:
Djokovič (1-Srb.) - Nadal (2-Šp.) 6:3, 6:2, 6:3.
Čtyřhra - finále:
Mahut, Herbert (5-Fr.) - Kontinen, Peers (12-Fin./Austr.) 6:4, 7:6 (7:1).

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme