Favoritky selhaly. Mistryní světa v krasobruslení je překvapivě Kanaďanka Osmondová

Kanaďanka Kaetlyn Osmondová je mistryní světa v krasobruslení. Na MS v Miláně využila zaváhání favoritek Caroliny Kostnerové a Aliny Zagitovové. Stříbro a bronz berou Japonky, Češka Eliška Březinová skončila 18.

Milán (Aktualizováno: 22:45 23. 3. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kaetlyn Osmondová, překvapivá mistryně světa v krasobruslení

Kaetlyn Osmondová, překvapivá mistryně světa v krasobruslení | Foto: Lucy Nicholson | Zdroj: Reuters

Bronzová medailistka z Pchjongčchangu Kaetlyn Osmondová zahajovala vystoupení poslední šestice krasobruslařek, po krátkém programu figurovala na čtvrtém místě, ale ve volném programu byla ze všech nejlepší.

Dušková s Bidařem skončili na MS po životním výkonu jedenáctí, Němci vylepšili světový rekord

Číst článek

Začala dvěma kombinacemi. Na konci té druhé se jí úplně nepovedl trojitý toeloop, ale to byla poslední chyba, kterou Kanaďanka udělala. Osmondová skvěle dotočila lutz, flip i dvojitý axel, piruety 22leté rodačky z Alberty byly bravurní.

Za volnou jízdu dostala 150,50 bodu, celkově s krátkým programem získala 223,23 bodu. S tímto skóre chtěla bojovat o bronz, ale nakonec šlo o zlatý výkon.

Následovat měl souboj generací. 31letá Carolina Kostnerová proti 15leté Alině Zagitovové. Domácí italská stálice proti vycházející ruské hvězdě. Jenže obě selhaly.

Alina Zagitovová jela jako první na hudbu z Dona Quijota, na úvod upoutala piruetou a krokovou pasáží, jenže pak chybovala. Spadla po trojitém lutzu a podruhé se ocitla zemi při kombinaci.

Nepovedený výkon završila na ledě po rittbergeru v kombinaci. Naděje na třetí zlatou medaili během tří měsíců byly pryč. Volnou jízdu dokončila v slzách.  

Kostnerová se v Miláně rozloučila s amatérským ledem, ale po životním krátkém programu ve volné jízdě zaváhala. Plánovaný trojitý lutz byl pouze dvojitý, na plný počet obrátek se nezdařila ani kombinace a axel se povedl jen jednoduchý.

Veteránka mezi krasobruslařkami působila před přejícím domácím publikem sevřeně a po salchowu spadla. Svou jízdu nezvládla a nesouhlas publika s hodnocením jí nebyl nic platný, skončila čtvrtá.

Kaetlyn Osmondová mezitím v zákulisí nezakrývala překvapení, že se stala mistryní světa, stříbro bere 17letá Japonka Higučiová a bronz její krajanka Miaharová.

Březinová udržela 18. místo

Elišce Březinové se volná jízda příliš nevydařil. Začala sice dvěma bez problémů provedenými trojitými skoky – luztem a flipem, jenže z kombinace byl pouze jednoduchý luzt a pak přišel pád při trojitém toeloopu.

Při pouze dvojité salchowu už bylo jasné, že se chyby začínají kupit, navíc čeká reprezentantka při závěrečné piruetě o několik vteřin přetáhla hudební doprovod.

Za volnou jízdu dostala 94,77 bodu, o tři body zaostala za svým maximem. S celkovým skóre 153,14 bodu udržela 18. místo po krátkém programu, chybovaly totiž i soupeřky ve druhé skupině finále.

Mistrovství světa v krasobruslení v Miláně:
Ženy - konečné pořadí: 1. Osmondová (Kan.) 223,23, 2. Higučiová 210,90, 3. Mijaharaová (obě Jap.) 210,08, 4. Kostnerová 208,88, 5. Zagitovová (Rus.) 207,72, 6. Tennellová (USA) 199,89, ...18. Březinová (ČR) 153,14.
Taneční páry - po krátkém tanci: 1. Papadakisová, Cizeron (Fr.) 83,73, 2. Hubbellová, Donohue (USA) 80,42, 3. Weaverová, Poje (Kan.) 78,31, 4. Cappelliniová, Lanotte (It.) 77,46, 5. Chocková, Bates (USA) 75,66, 6. Gillesová, Poirier (Kan.) 74,51, ...26. Mansourová, Češka (ČR) 55,27.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme