Hasiči likvidovali několik požárů v blízkosti Masarykova okruhu v Brně

Bez vážných dopravních problémů se obešly kvalifikační tréninky před závodem Mistrovství světa silničních motocyklů na Masarykově okruhu v Brně. Práci měli ale hasiči - nedaleko okruhu na několika místech vzplál les.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

diváci na MS v Brně

diváci na MS v Brně | Zdroj: ČTK

Hasiči likvidovali celkem čtyři ohniska požáru; nevylučují, že je někdo založil úmyslně. Návštěvníkům závodů ale nebezpečí nehrozí. Jako obvykle se však tato akce neobešla bez drobných krádeží. "Především z nezabezpečených stanů se ztratily finanční hotovosti, pár mobilních telefonů, nějaký fotoaparát," říká mluvčí policie Brno-venkov Aleš Mergental.

Krádežím motocyklů i aut mají zabránit policejní kontroly na výjezdech z areálu. S organizací provozu pomáhá i deset policistů z Rakouska - všichni se domluví česky.

Kontroly zatím nezachytily žádná kradená vozidla, zato několik řidičů bylo opilých, říká Pavel Šváb z jihomoravské policejní správy. "Za uplynulou dobu trvajícího opatření jsme zjistili 11 řidičů, kteří řídili pod vlivem alkoholu, a vybrali jsme celkem 46 tisíc korun na pokutách. Tři řidiči jsou stíháni pro trestný čin," uvedl Šváb.

Vlasta Gajdošíková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme