Obchody zůstávají 17. listopadu otevřené. Zákazníci mohou nakupovat bez omezení

Obchody v Česku můžou zůstat ve čtvrtek otevřené. Na státní svátek 17. listopadu se totiž nevztahuje zákon o prodejní době. Lidé tak nakoupí potraviny, oblečení nebo nábytek i ve velkých obchodech nad 200 metrů čtverečních.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

nákup, ilustrační foto

Na státní svátek 17. listopadu se nevztahuje zákon o prodejní době (ilustrační foto) | Foto: René Volfík | Zdroj: iROZHLAS.cz

Prezidenta Svazu obchodu a cestovního ruchu Tomáš Prouza řekl, že zřejmě zůstanou otevřené také menší obchody, které často dávají svým zaměstnancům ve svátek volno.

„Tím, jak jsou lidé opatrnější v utrácení, tak se všichni snaží mít otevřeno co nejdéle a přesvědčit zákazníky, aby se nebáli utrácet tak jako v minulosti,“ uvedl pro Radiožurnál.

Česko si připomíná 17. listopad. ‚O svobodu, nezávislost a demokracii musíme pečovat,‘ řekl Fiala

Číst článek

Příprava na Vánoce je hodně pozadu v porovnání s tím, jak lidé nakupovali vánoční dárky v předchozích letech,“ dodal Prouza.

S omezením otevírací doby obchodů musí lidé počítat až na Štědrý den, kdy prodejci velkých obchodů zavřou v poledne.

Omezení prodeje o vybraných svátcích v prodejnách nad 200 metrů čtverečních platí od konce roku 2016. Velké obchody musejí ze zákona zůstat zavřené na Nový rok, Velikonoční pondělí, 8. května, 28. září, 28. října a 25. a 26. prosince.

Eliška Balcárková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme