Amadeus expanduje v internetovém cestování

Španělská společnost Amadeus, která se stále zabývá především rezervací hotelových pokojů a prodejem letenek, koupí další on-line cestovní kanceláře. Firma tak hodlá reagovat na rostoucí konkurenci na trhu a zajistit si expanzi v mezinárodním měřítku, řekl dnes ředitel firmy Miguel Vermehren.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Amadeus má v oblasti svých jádrových aktivit asi třetinu světového trhu, vedle své základní činnosti se ale stále více zaměřuje na nákup cestovních kanceláří. V posledních měsících koupila cestovní kanceláře ve Spojených státech a v Austrálii, nyní ale usiluje o rozšíření svého portfolia.

Firma se chce především soustředit na internetové cestovky známých jmen, a to především v Číně, Japonsku a Indii. V rámci Evropy je záměrem firmy expandovat ve Francii, Německu a Británii. Společnost Amadeus, jejímž majoritním vlastníkem jsou tři evropské aerolinky, tento měsíc v Austrálii koupila internetovou cestovní kancelář travel.com.au, spolu s internetovou společností Terra Lycos ale získala majoritní podíl také v americké cestovní kanceláři OneTravel.com. Největší akvizicí z poslední doby je ale nákup konsorcia 9000 cestovních kanceláří v USA za 95 miliónů dolarů s názvem Vacation.com.

Milan Kopp Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme