Ceny pohonných hmot mírně klesají

Ceny pohonných hmot u tuzemských čerpacích stanic dál pomalu klesají. Minulý týden se průměrná cena nejprodávanějšího benzínu Natural 95 snížila o 7 haléřů na 30,41 koruny. Mírně zlevnila také nafta.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čerpací stanice pohonných hmot

Čerpací stanice pohonných hmot | Foto: Marián Vojtek

Ceny benzínu by v tomto týdnu mohly prorazit hranici třiceti korun. Za pomalým poklesem cen stojí především čerpací stanice a distributoři, kteří se nechtějí vzdát vysokých marží. Říká to analytik společnosti Colosseum Petr Čermák:

"V současné době jsou distributorské marže na nadprůměrné úrovni. Distributorské společnosti nejsou zatím ochotny nijak výrazněji zlevňovat. Především proto, že pokračuje motoristická sezona, která patří pro tyto společnosti k jednomu z nejvýznamnějších období v roce. Proto nikdo z nich výraznějším způsobem nezasahuje do pozitivního vývoje."

Tomáš Medek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme