Česká pojišťovna a Generali se do konce roku spojí. Stanou se tak lídrem na českém pojistném trhu

Česka pojišťovna a pojišťovna Generali, které v Česku působí v rámci světové pojišťovací skupiny Generali, propojí své aktivity. Pojistné portfolio pojišťovny Generali se do konce letošního roku stane součástí České pojišťovny, oznámily společnosti ve středu. Ponese nový název Generali Česká pojišťovna. Nyní Česká pojišťovna vede nezbytná jednání s regulátorem.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká pojišťovna a pojišťovna Generali se spojí.

Česká pojišťovna a pojišťovna Generali se spojí. | Foto: Jiří Matějíček | Zdroj: Wikimedia Commons

Český pojistný trh tak bude mít nového lídra. Tím je zatím po spojení s Pojišťovnou České spořitelny Kooperativa. Generali Českou pojišťovnu povede současný generální ředitel a předseda představenstva České pojišťovny Roman Juráš.

„Díky spojení aktivit dvou silných a úspěšných pojišťoven nabídneme klientům nejširší produktové portfolio, ještě kvalitnější služby, lepší dostupnost a rychlejší likvidaci pojistných událostí,“ uvedl Luciano Cirina, generální ředitel Generali CEE Holdingu, jehož jsou obě pojišťovny od roku 2008 součástí.

Pojišťovny loni odhalily podvody za miliardu. Investují do systémů i vzdělávání zaměstnanců

Číst článek

Spojením aktivit obou pojišťoven se rozšíří nabídky produktů, a to nejen pro klienty z retailového pojištění, ale i pro klienty v oblasti průmyslových a podnikatelských rizik i zemědělství.

„Propojením tradice lídra českého pojistného trhu se zázemím a silou světové finanční instituce vytvoříme ještě silnější a stabilnější pojišťovnu,“ doplnil Juráš. Tato transakce bude podle něj znamenat i určité úspory, a tedy i větší nákladovou efektivitu. „Budeme se tak moci více soustředit na další rozvoj digitalizace a moderních technologií, a to zejména těch, které přinesou užitek klientům. Z hlediska efektivity se dá obecně říct, že multibrandové strategie jsou zejména na relativně malém trhu náročné,“ dodal.

Vedoucí postavení

Česká pojišťovna je druhou největší tuzemskou pojišťovnou s tržním podílem 21,5 procenta. Pojišťovna Generali patří s tržním podílem 6,9 procenta mezi šest největších českých pojišťoven.

Vojenská zdravotní pojišťovna špatně hospodařila, zjistili kontroloři. Evidovala i zemřelé klienty

Číst článek

Finanční skupina Generali byla založena v roce 1831 a s předepsaným pojistným převyšujícím 66 miliard eur (v roce 2018) patří mezi největší světové poskytovatele pojištění. S téměř 71 tisíci zaměstnanci a s 61 miliony klientů v 50 zemích světa zaujímá vedoucí postavení v Evropě a stále významnější pozici získává na trzích Asie a Latinské Ameriky. V Rakousku, v regionu střední a východní Evropy a v Rusku působí skupina prostřednictvím Generali CEE Holdingu (se sídlem v Praze) ve 12 zemích. Patří tak mezi tři největší pojistitele v regionu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme