Český statistický úřad má novou budovu

Stavba za 829 milionů korun bude sídlem republikové centrály, ale vejdou se tam také středočeská a pražská pobočka Českého statistického úřadu. Je to poprvé po osmdesáti pěti letech, co statistici mají vlastní budovu. Dříve využívali různá provizoria.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

zaměstnanci

zaměstnanci | Foto: Jan Rosenauer

Koncentrace zaměstnanců v jednom místě může podle předsedy úřadu Jana Fischera přispět ke zkvalitnění jejich práce a například i k rychlejšímu zpracování výsledků voleb.

Také podle ministra financí Bohuslava Sobotky se investice státu do nového úřadu určitě vyplatí: "Já si myslím, .že řada rozhodnutí ať už se odehrávají na úrovni obce, kraje nebo vlády musejí vycházet z objektivních údajů. Touto investicí se pro příštích několik desetiletí vytvořilo stabilní a kvalitní zázemí pro práci Českého statistického úřadu a statistika je pro rozhodování vlády a veřejného sektoru velmi důležitá," zdůraznil Sobotka.

Milan Kopp, Dušan Valenta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme