Český Telecom bude moci zdražit až o čtyři procenta

Ke zvýšení celkové úrovně regulovaných cen o jedno až čtyři procenta bude moci v příštím roce přistoupit Český Telecom. Rozmezí pro zvýšení cen firmě stanovil Český telekomunikační úřad a Telecom nyní musí navrhnout výši konkrétních položek, aby byl cenový limit splněn. Regulaci podléhají ceny základních služeb, například přenosu telefonních hovorů nebo provozu telefonní stanice.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jak dnes sdělil mluvčí Českého Telecomu Vladan Crha, po projednání návrhu konkrétních regulovaných cen by měl úřad vydat druhý cenový výměr, podle kterého firma rozpracuje jednotlivé ceny do ceníku. „Zatím se proto nedá mluvit o přesných číslech nebo změnách u jednotlivých služeb, protože ty vyplynou až z jednání,“ uvedl. Podle něho není pravděpodobné, že by Telecom nové ceny oznámil dříve než koncem listopadu.

"Vývoj cen v nejbližším období už bude odrážet i skutečnost, že od ledna budou moci na českém trhu působit i začínající konkurenti se svou vlastní cenovou politikou,“ dodal.

Podle dřívějších vyjádření firma pro příští rok chystá tzv. cenové balíčky, které by kombinací výše paušálního poplatku a tarifu měly více vyhovovat jednotlivým skupinám zákazníků podle objemu telefonního provozu.

Firma v letošním roce zvýšila celkovou úroveň cen o 0,5 procenta, když ministerstvo financí povolilo zvýšení maximálně o 0,9 procenta. Letos poprvé ceny vnitrostátních služeb Telecomu na další rok stanovuje v souladu s novým telekomunikačním zákonem regulátor trhu, tedy ČTÚ.

V letošním roce vzrostl měsíční paušální poplatek ze 135 Kč na 175 Kč, ale poplatek obsahuje prvních bezplatných 17 tarifních impulsů. Cena tarifního impulsu 2,60 Kč zůstala zachována při mírném prodloužení impulsu v některých pásmech.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme