Ekonomické informace 18. 2. 2003

Kabinet nevyjde vstříc antimonopolnímu úřadu v otázce ceny, za kterou má ČEZ koupit distribuční společnosti. Ministerstva financí a průmyslu totiž nebudou žádat po Fondu národního majetku, aby nechal zpracovat nový posudek k ceně elektroenergetických distribučních firem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Elektrické vedení

Elektrické vedení

Úřad pro hospodářskou soutěž žádal další posouzení, protože se mu 32 miliardy stanovené loni znalcem Robertem Matičkou, zdálo za distribuční společnosti málo.

Úřad by si údajně představoval asi 50 miliard korun. Šéf Fondu národního majetku Jan Juchelka v této souvislosti připomněl, že fond se řídí vládním rozhodnutím o privatizaci a stanovení ceny soudním znalcem odpovídá podmínkám zákona.

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Juchelka: ČEZ

Kraje budou mít větší volnost při rozhodování o penězích. Zatím dostávají přímo jen tři procenta z výnosu daní, zbytek jim přiděluje stát. Jejich podíl by se měl od příštího roku zvýšit na 9 - 17 procent. Včera se na tom shodli krajští hejtmané se členy vlády. Hejtman kraje Vysočina František Dohnal si myslí, že se tak peníze využijí daleko efektivněji.

Přehrát

00:00 / 00:00

F. Dohnal: Kraje a finance

Ministr průmyslu a obchodu Jiří Rusnok odvolal náměstka pro energetiku Františka Kubelku. Na jeho místo jmenoval dosavadního generálního ředitele Hutního projektu Frýdek-Místek Martina Pecinu. Potvrdila to mluvčí ministerstva Vladimíra Říhová.

Přehrát

00:00 / 00:00

V. Říhová: Personální změny

František Kubelka se k odvolání z funkce odmítl vyjádřit.

Boj o investory se ve střední a východní Evropě přiostřuje. Takže musíme zlepšit investiční prostředí - takový je záměr vládní agentury Czechinvest. Návrh na zkvalitnění podmínek už schválila vláda. Podle šéfa agentury Martina Jahna můžeme díky praktickým zkušenostem s lákáním investorů i s problémy, na které u nás naráží, přikročit ke konkrétním opatřením.

Přehrát

00:00 / 00:00

M. Jahn: Investice

Milan Kopp, Jitka Hanžlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme