Ekonomické informace 19. 6. 2002

Stále častěji investujeme své peníze do nemovitostí. Potvrdil to nejnovější průzkum agentury TNS Factum. Zatímco před rokem preferovalo tento způsob zhodnocení úspor deset procent dotázaných, podle Tomáše Macků ze zmíněné agentury je to letos už 16 procent.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

půda, půdní byt

půda, půdní byt | Foto: Studioconti
Přehrát

00:00 / 00:00

T. Macků: Nemovitosti

Ostravskou Nová huť čeká výrazné propouštění. Nový nizozemský majitel, společnost LNM Holdings, se netají tím, že do roku 2005 odejde 3000 zaměstnanců. Část vedení LNM včera přímo jednalo v Nové huti. Prezident firmy Lakšmi Mital při této příležitosti uvedl, že faktické ukončení vstupu této do Nové huti bude hotovo až v závěru prázdnin.

Přehrát

00:00 / 00:00

L. Mital: LNM

Mital také potvrdil zájem společnosti LNM na koupi podílu ve firmách OKD a Vítkovice Steel. Počítá i s expanzí do polského hutnictví.

Moravští skláři bojují o přežití. Krajský soud v Ostarvě prohlásil koncem minulého týdne konkurs na akciovou společnost Osvětlovací sklo-Lares Valašské Meziříčí. Pro 350 zaměstnanců proto tamní úřad práce zřídil detašované kanceláře přímo v podniku. Podle šéfa firmy Stanislava Pernického bylo smrtící ránou stále narůstající zadlužení, až o půl druhého miliónu korun měsíčně.

Přehrát

00:00 / 00:00

S. Pernický: Skláři

Brněnský Zetor je od včerejška bez dluhů. Pohledávky všem věřitelům, které uznal soud v rámci soudního vyrovnání firmy, zaplatila za výrobce traktorů Česká konsolidační agentura. Její mluvčí Jiří Pekárek upřesnil, že agentura ručila za smazání dluhů do 800 milionů korun a může kapitalizovat své pohledávky za 4 miliardy a 700 miliónů. Pekárek ale pro Radiožurnál dodal, že včerejším zaplacením péče agentury o Zetor ještě nekončí.

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Pekárek: Zetor

Aero Vodochody jedná s Indonésií o vývozu letounů L-159. Indonéská armáda chce nahradit různé druhy starších typů letadel. Rozhovory o dodávkách jsou ale podle mluvčí Aera Pavly Kolínové teprve na začátku.

Přehrát

00:00 / 00:00

P. Kolínová: Aero

Vodochodská zbrojovka jedná už delší dobu o vývozu letounu L-159B do Indie. Ta chce v první fázi koupit 66 letadel, neoficiálně má prý zájem o 300 až 400 strojů. V tomto případě by se cena mohla vyšplhala až na několik miliard dolarů.

Nová francouzská vláda šokovala Evropskou unii svým ekonomickým prohlášením. Dala totiž na vědomí, že nechce splnit závazky z paktu stability a růstu a od roku 2004 mít státní rozpočet bez deficitu. Tento pakt uzavřely státy eurozóny,aby udržely stabilitu eura. Více náš bruselský zpravodaj Milan Fridrich.

Přehrát

00:00 / 00:00

M. Fridrich: Francie a EU

Milan Kopp, Michal Fila Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme