Ekonomické informace 22. 2. 2002

Možná budeme mít finanční prokuraturu. Vládní návrh zákona o jejím vzniku totiž včera podpořil rozpočtový výbor parlamentu. Finanční prokuratura nebude trestním orgánem. Má zastupovat stát v řízení před soudy, rozhodčími orgány a správními úřady ve věcech, které se týkají státního majetku, včetně zastupování v zahraničí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Koruny

Koruny | Foto: Jan Rosenauer

Rozpočtový výbor podpořil také návrh zákona o finanční arbitráži. Ta by měla zrychlit a zjednodušit mimosoudní vyřešení sporů z platebního styku.

Komise pro cenné papíry vydala v minulých dnech povolení k podnikání na našem území dalším 36 zahraničním fondům. Celkem jich u nás působí 383.

Vývoz ekologických produktů stoupl loni meziročně o 267 procent. Čeští ekologičtí zemědělci v minulém roce vyvezli 3 684 tuny svých produktů.

Československá obchodní banka převedla na Českou konsolidační agenturu poslední balík nejhorších tzv. černých aktiv po bývalé IPB. Byl to převod zhruba za 8 a půl miliardy korun.

Česká pošta připravuje další zdražení. Hrozí, že od podzimu zaplatíme za doručení obyčejného dopisu nebo pohledu nejméně o korunu víc než teď, tedy místo 5,40 6 korun a 40 haléřů. Pošta už ministerstvu financí předložila nový návrh na zvýšení cen a resort financí o této variantě nyní jedná. Důvod dalšího zvyšování cen za doručená psaní je podle mluvčího České pošty Ladislava Vančury jediný...

Přehrát

00:00 / 00:00

Ladislav Vančura: Důvod je jediný

Ministerstvo financí má na návrh pošty odpovědět do konce března. Pokud zdražení povolí, mohly by se sazby zvýšit během podzimu.

Vítkovice Steel zahájila výrobu téměř 60 tisíc tun ocelových plechů pro dvě největší chorvatské loděnice. Kontrakt v hodnotě 20 miliónů USD bude dokončen v tomto roce.

Třinecké železárny vykázaly v loňském roce zisk před zdaněním 508 miliónů 400 tisíc korun. Oproti předchozímu roku jde o více než osmatřicetiprocentní zvýšení. Podle generálního ředitele Třineckých železáren Jiřího Ciencialy, se loňské výsledky nemusí opakovat.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jiří Cienciela: Výsledky se opakovat nemusejí

Indie chce rozšířit ekonomickou spolupráci s Českou republikou. Uvedl to indický ministr zahraničních věcí Omar Abdulláh během své návštěvy Prahy. Podle šéfa indické diplomacie je rozvíjení hospodářských styků mezi oběma zeměmi jednou z priorit jeho vlády.

Přehrát

00:00 / 00:00

Omar Adbulláh: Pracujeme na rozvíjení hospodářských styků

Jitka Hanžlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme