Elektřina zlevní

Od října mohou některé domácnosti ušetřit na elektřině až několik stovek korun. Regionální energetické společnosti, které jsou od letošního jara členy skupiny ČEZ, zlevní domácnostem elektřinu až o pět procent. Nižší ceny budou platit od října do konce letošního roku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

elektrické vedení

elektrické vedení

Od října budou některé domácnosti platit za elektřinu méně. Nižší ceny nabídnou spotřebitelům regionální energetické společnosti, které se letos staly novými členy skupiny ČEZ. Ve středních a západních Čechách se sníží tarify až o 5 procent, levnější energii budou mít ale i ostatní regiony, dodává mluvčí společnosti Ladislav Kříž. "Ve zbývajících třech regionech, což je severní Morava, severní Čechy a východní Čechy, kde již ke značnému zlevnění došlo na začátku tohoto roku, přicházíme s výhodnější nabídkou, která se týká úpravy tarifů, takzvaný noční proud, kde se prodlužuje doba trvání tohoto nočního proudu a tím pádem dojde ke zlevnění reálné průměrné ceny pro konečné uživatele."

Jak to bude po Novém roce, to nelze odhadnout. "Samozřejmě bude záležet po tom na regulačním úřadu, který neustále předhodnocuje ceny a plánuje určité úpravy od příštího roku, takže tady bude záležet na regulačním úřadu."

Markéta Kaclová, Naďa Bělovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme