Internetoví piráti zacílili na světové burzy

Americké úřady varují před novým nebezpečným internetovým pirátstvím na světových burzách. Vynalézaví hackeři zejména ve východní Evropě a Thajsku pronikají od on-line burzovních obchodů a způsobují investorům ztráty v milionech dolarů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Newyorská burza

Newyorská burza | Foto: Milan Kopp

Jednu z největších amerických brokerských společností Ameritrade internetoví piráti připravili o 4 miliony dolarů. Společnost E-Trade přišla za tři měsíce o 18 milionů dolarů. Řada investorů své ztráty nezveřejňuje.

Hackeři se prolamují do účtů klientů, ale rafinovanějším způsobem je podvodné pozměňování hodnot akcií v jejich prospěch. Burzovní domy už začaly rozdávat klientům programy, které je mají chránit před internetovými podvody.

Federální záložní pojišťovací společnost nepojišťuje brokerské účty a operace na burzách. Investoři se proto musejí spoléhat, že jim finanční společnosti tyto ztráty uhradí z vlastní prostředků.

Milan Kopp, Alexandr Pícha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme