Italské finanční trhy reagují na vystoupení Berlusconiho v parlamentu

Itálie s napětím čeká na to, jak budou reagovat finanční trhy na projev premiéra Silvia Berlusconiho v parlamentu. Mnoho nového neřekl, ohlásil ale uvolnění 10 miliard eur na realizaci infrastruktur a znovu přislíbil liberalizaci italské ekonomiky. Kvůli těmto reformám se premiér setká se zástupci bank, průmyslníků a odborů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Italský premiér vlády Silvio Berlusconi

Italský premiér vlády Silvio Berlusconi | Zdroj: ČTK

Hlavními tématy jednání bude snazší přístup k úvěrům pro podnikatele a zpružnění pracovního trhu, zejména zvýšení produktivity práce.

Na setkání premiér pozval i opozici, která ale pozvání odmítla a s odbory, zástupci bank a podnikatelů bude jednat odděleně.

Úroky z italských státních dluhopisů zatím zlomily další negativní rekord a Itálie, která se už připravuje na další úsporný balík právě kvůli narůstání úroků z obligací, čeká se zatajeným dechem, jak budou dnes reagovat finanční trhy.

Vědunka Lunardi Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme