Euro a řada dalších časopisů, knižní vydavatelství. Soukupova Empresa Media chce koupit Mladou frontu

Majitel televize Barrandov Jaromír Soukup chce koupit vydavatelství Mladá fronta, které je v insolvenci a hrozí mu konkurz. Odkup nabízí prostřednictvím firmy Empresa Media, která patří k největším vydavatelstvím a Soukup v ní drží těsnou většinu. Koupí by Empresa Media získala časopis Euro, řadu dalších časopisů a knižní vydavatelství. Upozornil na to v úterý zpravodajský server ihned.cz.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Iniciátor politického hnutí List a mediální podnikatel Jaromír Soukup na reklamním billboardu

Majitel televize Barrandov Jaromír Soukup chce koupit vydavatelství Mladá fronta, které je v insolvenci a hrozí mu konkurz | Zdroj: Profimedia

„Rozhodl jsem se předložit prostřednictvím mnou ovládané společnosti Empresa Media následující nabídku na pomoc při reorganizaci Mladé fronty a následující odkup jejího závodu či vybraných aktiv,“ napsal Soukup v dokumentu zveřejněném v insolvenčním rejstříku.

Soukup už neovládá reklamní agenturu Médea. Většinový podíl má nově čínská skupina CITIC

Číst článek

Empresa už oslovila některé věřitele a nabídla jim odkup jejich pohledávek. Vydavatelství nabízí obchodní spolupráci „s využitím našich obchodních kontaktů a zákazníků, která by okamžitě přinesla společnosti nové obchodní zakázky a stabilizovala by její obrat a cash flow“, uvádí firma.

Empresa Media by se pak podle Soukupa měla podílet na přípravě reorganizačního plánu, který by byl postaven buď na prodeji firmy jako celku, nebo jeho částí. Během reorganizace je také ochoten poskytnout finanční prostředky tak, aby zůstal zachován její provoz.

Zájemců může být podle serveru ihned.cz víc. Je mezi nimi miliardář Radovan Vítek a jeho CPI Property Group. Mluvčí skupiny Jakub Velen serveru řekl, že zájem CPI trvá, ohledně konkrétních možností investice ale není skupina nyní schopna zaujmout stanovisko.

Nakladatelství v úpadku

Spekulovalo se i o miliardáři Michalu Strnadovi, majiteli zbrojařské a průmyslové skupiny Czechoslovak Group. „Situaci vydavatelství Mladá fronta sledujeme, ale v současnosti o investici do něj neuvažujeme,“ řekl mluvčí Andrej Čírtek.

Televize Barrandov uspěla s žalobou proti pokutě za neobjektivitu. Rada musí případ znovu přezkoumat

Číst článek

Empresa Media vedle televize Barrandov vlastní například časopis Týden, Sedmička a několik dalších life-stylových časopisů a webů. Soukup má ve firmě těsnou většinu, zbytek patří společnosti Rainbow Wisdom Investment, kterou ovládá čínský státní koncern CITIC.

Vydavatelství Mladá fronta je od poloviny února v úpadku. Věřitelé přihlásili k soudu pohledávky za téměř 76 milionů korun. V insolvenčním řízení českobudějovický soud svolal další jednání na 15. května.

Mladá fronta je spojovaná s podnikatelem Františkem Savovem, který už řadu let žije v Londýně. V Česku je obviněn z rozsáhlých daňových podvodů. Savov v minulosti majetkové vazby popíral a ani v obchodním rejstříku u žádné firmy uveden není. Loni v prosinci v rozhovoru s DVTV uvedl, že v Česku vlastní desítky firem.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme