Klaus kritizuje vládu kvůli hutím

Předseda sněmovny a ODS Václav Klaus kritizoval vládu ČSSD za její postup při restrukturalizaci českých ocelářských podniků. Při sobotní návštěvě Ostravy uvedl, že vláda řadu věcí zameškala a pár týdnů před volbami se snaží situaci vyřešit. Klaus se v Ostravě sešel se zástupci managementu Nové huti i s tamními odbory.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V.Klaus

V.Klaus | Foto: Jan Rosenauer

"Teď najednou se pokoušet před volbami zkusit tuto věc vyřešit je trošku krátkozraká, krátkodechá politika. V tomhle vláda selhala evidentně a teď je třeba minimalizovat ztrátu do voleb, a pak uvidíme", řekl Václav Klaus na adresu Zemanova kabinetu.

Kabinet v pondělí přijal plán restrukturalizace ocelářství. Rozhodl, že bez výběrového řízení bude zahájeno exkluzívní jednání o vstupu do ostravské Nové huti s ocelářskou firmou LNM Holdings N.V. Odboráři však požadují, aby jednání o kapitálovém vstupu do Nové hutě byla vedena i s dalšími potencionálními investory. Také Klaus považuje exkluzivitu výběru investora za chybný krok. Konkrétní pomoc však odborářům neslíbil. Ti mají o restrukturalizaci hutnictví jednat na tripartitě 14. února.

Jana Zemanová, Ivana Šuláková, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme