KoB vybrala tři firmy k analýze špatných úvěrů

Konsolidační banka vybrala z devíti zájemců společnosti GE Capital, Goldman Sachs a Lone Star, aby v následujících zhruba pěti týdnech analyzovaly portfólio špatných úvěrů v hodnotě přes 20 miliard korun. Ty zamýšlí KoB vyvést ze své bilance, přičemž vybraná instituce by se měla zabývat jejich vymáháním. Závazné nabídky by měly uvedené společnosti předložit počátkem příštího roku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Rozhodnutí o případném partnerovi banky a formě transakce by mělo padnout ve druhé polovině ledna a samotný obchod může proběhnout v únoru 2001,“ uvedl Pekárek.

Jejich úkolem bude spravovat bankou připravený balík obsahující přibližně 500 pohledávek za zhruba 300 klienty. V pilotním portfóliu jsou zastoupena jak aktiva převedená v posledních letech z Komerční banky a České spořitelny, tak úvěry, které byly převedeny do KoB už při jejím vzniku. První balík špatných úvěrů nicméně nezahrnuje pohledávky za velkými dlužníky, které spadají pod Revitalizační agenturu nebo do jiných restrukturalizačních programů.

Markéta Kaclová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme