Nádraží jdou do pronájmu

Objekt Hlavního nádraží v Praze včetně historické Fantovy budovy, ale také nádraží v Karlových Varech a Mariánských Lázních získali do pronájmu Italové. Podle mluvčího Českých drah Petra Šťáhlavského zvítězila ve veřejné soutěži firma Grandi Stazioni z Říma - nyní se jedná o podmínkách pronájmu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Praha-hlavní nádraží

Praha-hlavní nádraží | Foto: Jan Rosenauer

"Tento partner by měl přinést zkušenosti a hlavně finanční prostředky k celkové obnově těchto železničních stanic a jejich modernizaci a také k jejich přeměně v moderní centra nejen pro cestování, ale i pro život obyvatel v těchto městech. To znamená, že by tam měly vzniknout obchody, případně i kulturní prostory. Jako jsou kina či kulturní sály," poznamenal pro Radiožurnál Petr Šťáhlavský.

Přehrát

00:00 / 00:00

P. Šťáhlavský: Pronájem nádraží

Rekonstrukce budov si vyžádá investice v desítkách miliónů korun. Po dobu pronájmu je pak může investor komerčně využívat.

Milan Kopp, Jana Zemanová, Štěpánka Čechová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme