Novým členům EU záleží na příštím rozpočtu

Nové členské země Evropské unie vyzvou Británii, aby přišla s přijatelným návrhem rozpočtu Evropské unie na příští léta - polský premiér Kazimierz Marcinkiewicz v Bruselu a v Londýně mluvil o společném dopisu nových členských států, ve kterém zaujmou jednotný postoj k budoucímu rozpočtu evropské pětadvacítky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Evropská unie

Evropská unie

Zdůrazňoval, že právě nové členské země mají zájem, aby se v prosinci rozpočtový výhled dohodl. Podle diplomatů se nápad sepsat společné stanovisko zemí Visegrádské čtyřky zrodil v Praze asi před deseti dny.

Novým členským zemím na termínu dohody o budoucích evropských financích záleží - teprve až budou známá konkrétní čísla o unijním rozpočtu, mohou se totiž začít připravovat národní programy, které jsou podmínkou pro předložení projektů financovaných z unijních fondů.

Každý další skluz znemožní nebo přinejmenším zkomplikuje čerpání peněz z fondů Unie už v letech 2007- 8. A to je pro nové členské země včetně České republiky velmi citlivá domácí politická otázka.

Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme