Polský důlní průmysl dostal injekci 160 miliónů euro

Světová banka poskytla Polsku úvěr 160 milionů Euro na zreformování důlního průmyslu. Jde především o postupný útlum těžby a omezení počtu zaměstnanců v dolech. Nejde o první půjčku na restrukturalizaci polského hornictví.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

euro

euro | Foto: Evropská komise

Reformu polského důlního průmyslu Světová banka spolufinancuje už 5 let. První dvě půjčky v celkové výši 400 milionů dolarů měly pomoci omezit intenzitu těžby, snížit stavy pracovníků v dolech a zahájit rekultivaci přírody v oblastech zasažených důlní činností.

Nová půjčka 160 milionů euro má být použitá na výplaty sociálních dávek propuštěným horníkům a na adaptační programy pro ty, kteří budou hledat práci mimo důlní průmysl. Reforma polských kamenouhelných dolů má do roku 2006 stát ještě asi miliardu a 300 tisíc euro.

Markéta Kaclová, Pavel Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme