V Hodoníně skončí výroba tabáku

Philip Morris uzavře svou pobočku v Hodoníně. Od července tam ztratí práci 250 zaměstnanců. Firma pro ně připravila rozsáhlé kompenzace, čtyřiceti z nich nabídla pracovní příležitost v Kutné Hoře. Podle šéfa odborů Svatopluka Valáška ale tuto možnost využije jen část propouštěných.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

cigarety

cigarety | Foto: Jan Rosenauer

"Je to situace poměrně, pro ty zaměstnance, kterým je to nabídnuto, problematická, protože, co si budeme vykládat, žijeme na jižní Moravě a každý tady má takový zemitý přístup. Má tady vinohrad, což v Kutné Hoře asi těžko bude mít. Ale věřím tomu, že někteří ti mladší zaměstnanci toho využijí," vysvětlil Valášek.

Rozhodnutí o uzavření pobočky přijel do Hodonína sdělit generální ředitel firmy Greame Davidson. "V poslední době byly výrazné změny v dynamice trhu, které se týkají hlavně přesunu zájmu od sedmdesátimilimetrových cigaret k lacinějším značkám cigaret. Tato situace ve snaze zachovat naší konkurenceschopnost na trhu vyústila k tomuto rozhodnutí," řekl Davidson.

Výroba tabáku v Hodoníně skončí po více než 220 letech.

Hana Ondryášová, Vilém Janouš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme