V Hradci Králové chce investovat CeramTec 30 miliónů marek

Německá firma CeramTec je dalším investorem, který chce stavět v Hradci Králové. Do jednoho roku by měl nový závod vyrábět keramické komponety do mobilních telefonů a počítačů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Primátor města Oldřich Vlasák potvrdil, že dohoda by mohla být uzavřena do tří týdnů a navíc připomněl další investice. Kromě dvou firem, které už investici potvrdili, firem Ronal a Radiomobil, jsou to Rubena, Arrow a Whealer Motor - v Hradci Králové by měli všichni tito investoři během tohoto roku vytvořit asi 2000 pracovních příležitostí.

Německá společnost CeramTec, která je jednou z vedoucích firem ve výrobě keramických komponentů na světě, hodlá v Hradci Králové vybudovat závod přibližně za 30 miliónů marek, to je asi 530 miliónů korun. Řekl to Roland Leneis z německého vedení firmy. Podle primátora Hradce Králové Oldřicha Vlasáka by měl závod do jednoho roku začít vyrábět keramické komponenty do mobilních telefonů a počítačů a pracovat by v něm mělo asi 250 lidí.

Markéta Kaclová, Hana Siraková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme