V Polsku se debatuje o rovné dani

Polsku se pravděpodobně nepodaří zavést rovnou daň od příštího roku. Jednotnou daňovou sazbu měla ve svém volebním programu Občanská platforma, která vládne v koalici s lidovci.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Varšava

Varšava | Foto: cs.wikipedia.org

Předseda lidové strany Waldemar Pawlak zchladil nadšení některých politiků pro rovnou daň. Návrh zákona plánuje Občanská platforma představit už v létě.

"Sazba rovné daně by měla být nižší než 18 procent," domnívá se předseda poslaneckého klubu Občanské platformy Zbigniew Chlebowski. Koaliční partneři ale rovnou daň nechtějí podpořit.

"Jestliže máme peníze na drahé experimenty s rovnou daní, měli bychom je raději použít na sociální účely," říká vicepremiér Pawlak. Místo rovné daně navrhuje zvýšení nezdanitelného základu a úlevy nejchudším rodinám.

Milan Kopp, Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme