Zájemci o Telecom předložili nové nabídky

Skupina Deutsche Bank a CVC Capital Partners dnes předložily nové nabídky na koupi Telecomu. Oznámila to mluvčí Fondu národního majetku Lucie Králová s tím, že řídící výbor posoudí návrh v pondělí. Obsah nabídek ale mluvčí nekomentovala.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český Telecom

Český Telecom | Foto: Ceny Thálie

Oba zájemci už v dubnu navrhli, že státní podíl v tuzemské telekomunikační společnosti odkoupí za 55 miliard korun, vláda ale žádá nejméně o deset procent více. Do dnešního dne měli zájemci o koupi majority v Českém Telecomu předložit zvýšené cenové nabídky jak je k tomu v červnu je k tomu vyzvala vláda Miloše Zemana.

Vedle navýšení ceny mají nabídky obsahovat závaznou smlouvu s telekomunikačními operátory tedy s TDC a Swiscomem o jejich trvalé účasti v konsorciu. Mezi politiky totiž panují obavy, jestli jsou tito zájemci vhodnými kupci. Dominují v nich finanční investoři - a to podle odborníků nezaručuje, že by po koupi měli zájem o další rozvoj.

Mezi analytiky ale převládá názor, že Deutsche Bank ani CVC v nových nabídkách cenu nezvýšily. Vláda by v takovém případě měla dvě možnosti - buď Telecom prodat za nynějších tržních podmínek a nebo prodej odložit - minimálně na rok 2004.

Milan Kopp, Helena Šulcová, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme