Zemřel herec, hudebník a malíř Radomil Uhlíř, známý z filmů Kouř nebo Pražská pětka

Ve věku 62 let zemřel herec Radomil Uhlíř, který je známý zejména z vedlejších rolí ztvárněných ve filmech spojených s divadlem Sklep. S jeho herci si například zahrál ve filmech Pražská pětka, Kouř nebo Skřítek.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ve věku 62 let zemřel herec Radomil Uhlíř (na snímku z 15. března 2005 s Evou Holubovou).

Ve věku 62 let zemřel herec Radomil Uhlíř (na snímku z 15. března 2005 s Evou Holubovou). | Foto: René Volfík | Zdroj: ČTK

O úmrtí informovaly servery Blesk.cz a Aha.cz, agentuře ČTK potvrdil Uhlířovo úmrtí bývalý ředitel lounského divadla Vladimír Drápal.

Uhlíř si v hudebním filmu Kouř zahrál vyhazovače, v Pražské pětce traktoristu a ve snímku Skřítek řezníka. Vedle toho ho diváci mohli vidět také ve filmech Díky za každé nové ráno, Gympl, Vejška, v komedii Ulovit miliardáře nebo pohádkách Čert ví proč a Škola princů.

Uhlíř byl současně hudebníkem a malířem. Podle Blesku.cz měl mít tento týden vernisáž v pardubickém Klubu 29. Podle anotace na jeho webu byl malířem surrealisticko-dadaistických vizí.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme