Po jmenování premiérem dostane Bohuslav Sobotka policejní ochranku

Předsedovi sociální demokracie Bohuslavu Sobotkovi se dneškem výrazně mění život. Prezident Miloš Zeman ho v patnáct hodin jmenuje premiérem. Čerstvý předseda vlády pak odjede z Hradu už i s policejní ochrankou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kramářova vila se otevřela v den státního svátku veřejnosti

Kramářova vila se otevřela v den státního svátku veřejnosti | Foto: Tomáš Adamec

Česko bude mít ještě nějakou dobu premiéry dva. Předseda vlády v demisi Jiří Rusnok bude řídit zemi až do jmenování nového kabinetu. Policejní ochranku budou mít ale oba ministerští předsedové.

Radiožurnálu to bez dalších podrobností potvrdil šéf Útvaru pro ochranu ústavních činitelů Jiří Komorous. A tak Bohuslav Sobotka bude dnes odjíždět z Hradu už v doprovodu policie jako standardní premiér.

Po jmenování předsedou vlády bude Sobotka řešit například to, kde bude dočasně úřadovat. Mluvčí Úřadu vlády Jana Jabůrková Radiožurnálu řekla, že má k dispozici například Hrzánský palác. Budova v Loretánské ulici teď slouží k reprezentačním účelům.

Prezident jmenuje šéfa ČSSD Sobotku předsedou vlády. 83 dnů po volbách

Číst článek

„Pan premiér Sobotka dostane k dispozici Hrzánský palác, dostane k dispozici člověka z Úřadu vlády a jakékoli další požadavky pak musí komunikovat a budou se řešit aktuálně,“ vysvětlila Jabůrková.

Bohuslav Sobotka už dříve řekl, že do Kramářovy vily se stěhovat nebude. S rodinou chce dál bydlet v pražských Stodůlkách. Šéf ČSSD bude jedenáctým premiérem samostatné České republiky.

kap, Veronika Hlaváčová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme