V Česku vystoupí Michael Bublé. Kanadského zpěváka přirovnávají k Sinatrovi

Poprvé na českém pódiu vystoupí Michael Bublé. Jeden z nejúspěšnějších hudebníků současnosti, kterého hudební kritikové přirovnávají k Franku Sinatrovi, vystoupí v pátek v pražské O2 aréně. A podle pořadatelů s sebou přivezl skvělou show.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michael Buble a Tony Bennett

Michael Buble a Tony Bennett | Foto: Sony Music

Je to krásný den, zpívá ve stejnojmenné písni Michael Bublé. To samé si budou určitě notovat i jeho čeští fanoušci, protože kanadský zpěvák jim poprvé přijel zazpívat osobně do Prahy.

„Veze si obří show, za kterou zaplatil úctyhodných 5,5 milionu dolarů. A jak sám říká, je to show o velikosti Madonny nebo Rogera Waterse. Návštěvníci se mají určitě na co těšit,“ je přesvědčená Kateřina Dědková z pořádající agentury.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zpěváka Michaela Bublého představil redaktor Kryštof Benoni

Techniku na koncert přiveze do hlavního města 19 kamionů. Stavba obřího pódia v pražské O2 aréně začne v pátek už v pět hodin ráno a aby se do večera všechno stihlo, pracovat tu bude 400 lidí.

Michael Bublé do Prahy přiveze představit svojí nejnovější desku To be Loved. Ta je jeho v pořadí osmým a zároveň nejúspěšnějším albem. Bublé se na ní také nejvíce podepsal autorsky, napsal pro něj čtyři písně. Na nahrávce jsou ale i standardy hudebních klasiků jako jsou Bee Gees, Jacksons Five nebo Elvis Presley.

„Najednou přišel Michael Bublé, který krásným hlasem zpívá slavné evergreeny a představuje nositele elegantní kultury. A to je symbol. Je lepší ho srovnávat s Frankem Sinatrou, protože Sinatra je přesně ten člověk, který byl v Las Vegas rozmáchlý a elegantní frajer a přitom naprosto dokonalý zpěvák, který to zpíval tak, jak to někdo vypráví. Myslím, že to je ta cesta, kterou se Bublé dal,“ domnívá se hudební publicista Josef Vlček.

Začínal jako hokejista

Michael Bublé přitom začínal zcela nehudebně - jako hokejista. Jeho vzory byli dokonce čeští hráči kanadského klubu Vancouver Canucks - Ivan Hlinka a Jiří Bubla.

Na jednom pěveckém vystoupení si ho ale všiml úspěšný producent David Foster a pod jeho vedením Bublé definitivně vyměnil hokejku za mikrofon. Česko je jednou z mála zemí, kde se ještě nepředstavil.

Podle Kateřiny Dědkové jsou ale lístky už téměř vyprodané a tak to vypadá, že turné talentovaného Kanaďana bude mít úspěch i u nás:

„On to turné začal loni, počátkem léta v Londýně. Je zajímavé, že prvních deset koncertů okamžitě vyprodal. Vidělo ho 170 tisíc lidí. Potom pokračoval do Dublinu, kde měl za sebou zase pět vyprodaných vystoupení. Nadšené jsou reakce nejenom médií, ale i fanoušků."

Do dnešního dne má Michael Bublé na svém kontě tři ceny Grammy a jeho desky si koupilo přes 40 milionů lidí.

Kryštof Benoni Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme