Americký ministr obrany nařídil kvůli skandálům jadernou prověrku

Šéf amerického resortu obrany Chuck Hagel nařídil rozsáhlou prověrku amerických jaderných sil. Důvodem je série skandálů, která zasáhla nejvyšší místa resortu obrany. Ty podle ministra vrhají pochyby na způsobilost několika odborů řídit nejcitlivější a nejdůležitější obranné mise.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Americký ministr obrany Chuck Hagel

Americký ministr obrany Chuck Hagel | Foto: Jacquelyn Martin | Zdroj: ČTK

Šéf Pentagonu Chuck Hagel povolal vrchní představitele ozbrojených sil v příštích týdnech k pohovorům. Dalších 60 dnů pak dostanou na to, aby napravili problémy, s nimiž se americké jaderné síly potýkají.

Ministr obrany nařídil prověrku poté, co vyšlo najevo, že více než tři desítky důstojníků leteckých sil zodpovědných za odpálení jaderných zbraní podváděly při znalostních testech.

Skupinu paradoxně odhalilo jiné vyšetřování týkající se zneužívání drog. Ještě před tím ozbrojené síly daly vyhazov veliteli jednotek jaderných raket dlouhého doletu, který se během služební cesty do Ruska opíjel a stýkal s „podezřelými ženami".

Lenka Kabrhelová, kap Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme