Náměstek jihlavského primátora Pospíchal je nevinný, rozhodl Krajský soud v Brně

Brněnský krajský soud dnes zrušil trest náměstkovi jihlavského primátora Petru Pospíchalovi. Ten měl dopisem s falšovaným podpisem poukázat na údajně špatné hospodaření Psychiatrické léčebny v Jihlavě. Případ se tak znovu vrací k soudu v krajském městě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Náměstek jihlavského primátora Petr Pospíchal dostal podmínku

Náměstek jihlavského primátora Petr Pospíchal dostal podmínku | Zdroj: ČTK

Policie tvrdí, že náměstek primátora napsal udavačský dopis na jihlavskou léčebnu a podepsal ho jménem jednoho ze zaměstnanců zdravotnického zařízení.

Dopis s informacemi o tom, že vedení léčebny zadává mnohamilionové zakázky bez výběrových řízení, odeslal na jedenáct adres, například ministerstvu zdravotnictví.

Jihlavský soud na základě rozboru grafologů odsoudil náměstka primátora za křivé obvinění a falšování podpisu k podmíněnému trestu na deset měsíců.

Petr Pospíchal, kterého na jihlavský magistrát nominovala ČSSD, po celou dobu sporu tvrdí, že je nevinný.

„Já jsem samozřejmě rád, že krajský soud se mě alespoň tímto dílčím způsobem zastal. Přál bych si, aby ta kauza už co nejdřív skončila, protože mě to nesmírně fyzicky a psychicky vyčerpává,“ řekl Pospíchal.

Případ se znovu vrací k jihlavskému soudu, který na podzim uložil Pospíchalovi podmíněný trest.

Petr Palovčík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme