'Krejčířovy ženy' zůstanou ve vazbě. Podle soudce připravovaly vraždu detektivů

Jihoafrický soud odmítl pustit na kauci dvě ženy podezřelé z účasti na přípravě vražd vyšetřovatelů zabývajících se kauzami Radovana Krejčíře. Soudce se tak ztotožnil s názorem prokurátora, že obviněné by mohly ovlivňovat svědky a možná se i znovu pokusit plánovaný zločin spáchat. Policisté v souvislosti s tímto případem zatkli celkem pět osob. Sám Krejčíř, který do JAR utekl v roce 2007, také zůstává ve vazbě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Soukromý vyšetřovatel Paul O'Sullivan, který se Krejčířovým případem dlouhodobě zabývá

Soukromý vyšetřovatel Paul O'Sullivan, který se Krejčířovým případem dlouhodobě zabývá | Zdroj: ČTK

Propuštění policejní expertky Nandi Nkosiové i druhé zadržené ženy není v zájmu spravedlnosti, takové je rozhodnutí jihoafrického soudce.

Zároveň poukázal i na rozpory ve výpovědích, které zpochybnily jejich tvrzení, že s vyšetřovaným spiknutím nemají nic společného.

Obě ženy čelí obvinění z pěti vážných trestných činů, včetně plánování vraždy, ilegálního držení zbraní a munice a krádeže.

Podle vyšetřovatelů totiž chystaly vraždu policisty, který loni v listopadu zatkl Radovana Krejčíře, i soukromého vyšetřovatele Paula O´Sullivana, který se snaží dostat uprchlého Čecha za mříže.

Sám Krejčíř teď ve vazbě čeká na soud, protože je obviněn z pokusu o vraždu a z únosu.

Robert Mikoláš, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme