Ledovou plochu v Olympijském parku si vyzkoušeli i tři nepřehlédnutelní hosté

Slavnostního otevření se Olympijský park v Praze na Letné dočká ve čtvrtek. Tamější ledovou plochu si už o den dříve vyzkoušeli hokejoví reprezentanti Nedvěd a Novotný a také generální manažer olympijského týmu Slavomír Lener.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočníci Petr Nedvěd, Jiří Novotný a šéftrenér Českého svazu ledního hokeje Slavomír Lener

Útočníci Petr Nedvěd, Jiří Novotný a šéftrenér Českého svazu ledního hokeje Slavomír Lener | Zdroj: ČTK

"Devadesát procent času se bavíme o hokeji. Ať se potkáme kdekoliv, tak se vždycky hovoří o tom, v jaké sestavě budeme hrát," říká generální manažer české reprezentace Slavomír Lener.

V pražském hotelu Clarion se ve středu večer setká zárodek české hokejové reprezentace pro olympijský turnaj v Soči a běžná hokejová témata se rozšíří i o diskuze nad otázkou, kam zařadit Martina Erata.

Přehrát

00:00 / 00:00

V Olympijském parku si zabruslili i tři nepřehlédnutelní hosté

"Kvůli zranění Ládi Sobotky vypadl jeden klíčový hráč, co se týká defenzívy, pracovitosti, bojovnosti a energie pro mužstvo," vysvětluje Lener.

Ale při setkání hokejistů-olympioniků zaručeně přijde na řadu ještě jeden námět. Slavomír Lener si totiž odpoledne vyzkoušel ledovou plochu v nově dobudovaném Olympijském parku v Praze na Letné.

Hokejoví kustodi odletěli do Soči bez bagáže, ta dorazí s evropskou částí týmu

Číst článek

"Ty dvě ledové plochy jsou úžasné. Vždycky jsem měl sen, aby Letná byla plná ledu a aby tam Pražené mohli chodit bruslit. Jen bych si přál, aby to trvalo déle než jen po dobu olympiády," říká Lener.

"Nápad to je úžasný," přitakává další z návštěvníků Olympijského parku - útočník Jiří Novotný. „Neměl jsem možnost projít si celý park, dostal jsem se jenom na ledovou plochu, která je super. Je dělaná pro lidi a fanoušky, což je jedině dobře.“

Třetím hokejovým hostem, který odpoledne na Letnou zavítal a nazul brusle, byl útočník Petr Nedvěd. Toho v minulých dnech trápila bolavá záda.

"Na Kladně to pro mě byl bolestivý zápas, v úterý to ale bylo už o padesát procent lepší. Dnes je první dobrý den, takže z toho mám radost," je spokojený hokejový veterán.

Aleš Procházka, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme