Čeští sázkaři favorizují na OH Sáblíkovou, přitahuje je i biatlon

Podle sázkových kanceláří věří Češi na olympijských hrách zejména v medailový úspěch rychlobruslařky Martiny Sáblíkové, biatlonistky Gabriely Soukalové a také lyžaře Lukáše Bauera. Kanceláře předpokládají také velké sázky na hokejový turnaj, byť tam Češi k úplně těm nejžhavějším kandidátům na úspěch nepatří. Celkem by se sázky podle očekávání mohly pohybovat v řádu stamilionů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rusko, OH v Soči, trénink biatlonistek. Na terč míří Franziska Preussová z Německa

Rusko, OH v Soči, trénink biatlonistek. Na terč míří Franziska Preussová z Německa | Zdroj: Reuters

Například sázková kancelář Fortuna očekává v souvislosti se zimní olympiádou přijaté sázky ve výši 300 milionů korun. Nejvíce by podle předpokladů měli Češi sázet na hokej.

„Olympijský hokejový turnaj je akcí, která probíhá jednou za čtyři roky, jsou na ní ti nejlepší hráči, takže to je to, co bude sázkaře zajímat nejvíc. Následovat budou ty disciplíny, ve kterých máme medailové naděje, určitě biatlon, určitě rychlobruslení a novinkou pro letošní sázkaře by mohly být snowboardové disciplíny,“ poznamenal mluvčí společnosti Petr Šrain.

Podobné rozložení přízně sázejících registruje i Synot, který očekává, že na zhruba sedm tisíc vypisovaných sázkových příležitostí spojených s OH u něj lidé vsadí desítky milionů korun.

„Sázející preferují především lední hokej a biatlon, jehož popularita stoupá. Proto také na tyto sporty nabízíme řadu speciálních sázek. Co se týká jednotlivců a jejich medailových šancí, asi nejvíce klienti Synot Tipu věří Martině Sáblíkové a Gábině Soukalové,“ popsala mluvčí Synotu Magda Pekařová.

Zájem českých sázkařů o biatlon potvrzuje i mluvčí Tipsportu Lubomír Ježek. Podle něj za to mohou i změny v sázení.

„Dříve o něm opravdu nebylo slyšet, ale s rozvojem především live sázek na internetu, které je možné uzavírat vlastně v průběhu závodu, tak najednou ten biatlon přinesl úplně novou dimenzi, především díky střelbě, kdy dneska si mohou sázkaři vsadit, jestli trefí první terč, druhý terč, všechny terče a podobně, což opravdu posunulo tento sport na úplně jinou úroveň,“ řekl Ježek.

Tipsport čeká, že v souvislosti se zimní olympiádou u něj lidé prosázejí 360 milionů korun, což by byl dvojnásobek toho, co vsadili na zimní olympiádu před čtyřmi lety.

Útočníci Petr Nedvěd, Jiří Novotný a šéftrenér Českého svazu ledního hokeje Slavomír Lener | Foto: ČTK

I když by Češi měli podle očekávání sázkových kanceláří sázet hlavně na hokej, české mužstvo v turnaji, na který přijedou i hvězdy kanadsko-americké NHL, podle bookmakerů mezi největšími favority není.

Třeba u společnosti Tipsport jsou největšími adepty na prvenství Rusko a Kanada s kurzem 3:1. Český tým vidí bookmakeři až jako pátý v pořadí, kurz má 11:1.

Co se sportovních sázek týká, ještě větší zájem než o olympiádu české sázkové kanceláře čekají v červnu v souvislosti s mistrovstvím světa ve fotbale.

Třeba Fortuna odhaduje, že během šampionátu v Brazílii Češi prosázejí až půl miliardy, vzdor tomu, že se české mužstvo na turnaj neprobojovalo.

Jitka Hanžlová, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme