Olympijský park na Letné navštívily první den stovky lidí. Určitě zase přijdeme, říká většina

V den slavnostního otevření dorazily do Olympijského parku na Letnou stovky lidí. Přišli si zabruslit, vyzkoušet curling, snowpark či běžkařský okruh s laserovou biatlonovou střelnicí, zaplnil se i zasněžený kopec pro děti na bobování. Večer pak lidé sledovali slavnostní zahájení olympiády v Soči na velkoplošných obrazovkách v celém areálu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V Olympijském parku na Letné v Praze vrcholily 5. února přípravy na slavnostní otevření

V Olympijském parku na Letné v Praze vrcholily 5. února přípravy na slavnostní otevření | Zdroj: ČTK

„Byl to bezva nápad. Ani jsme nečekaly, že to tady bude tak hezké. Zatím jsme vyzkoušely jen bruslení. Myslím, že až bude čas, tak sem budeme chodit pořád,“ podělily se o zážitky mladé ženy.

V plánu prý mají ještě vyzkoušet třeba curlingovou dráhu. „Doufejme, že najdeme aspoň nějaké místečko a zkusíme to, určitě.“

Přehrát

00:00 / 00:00

První den přilákal do Olympijského parku na Letné stovky lidí. Natáčel tam redaktor Jaroslav Skalický

Včera, v den slavnostního otevření, si přišly do olympijského parku Letnou zasportovat stovky lidí, další sledovali na velkoplošných obrazovkách přenos ze zahajovacího ceremoniálu v Soči.

„Myslím, že to byl dobrý nápad tady postavit olympijský park. Protože se konečně lidé mohou setkat i někde jinde než v hospodě,“ říká další z návštěvníků. Zatím vyzkoušel jen bruslení, ale prý určitě ještě přijde.

Právě bruselní patří k největším atrakcím parku. Bruslařská dráha je tam dlouhá 870 metrů. „Je to dobrý, je to tady fajnový. Zítra jdeme do snowparku,“ dodávají mladí kluci. Také mladá maminka je nadšená. „Chystáme se sem zase v neděli, líbilo se nám tady.“

Olympijský park na Letné je otevřen každý den od devíti do 22 hodin. Vstupenky stojí 50 korun a platí vždy na celý den. Děti do 15 let mají vstup zdarma. Za poplatek si návštěvníci mohou vypůjčit sportovní náčiní.

Výstavba olympijského parku na pražské Letné - schéma se základními údaji | Foto: ČTK | Zdroj: ČTK

Jaroslav Skalický Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme