Kvitová musela Fed Cup vynechat, velká část její rodiny ale v Seville nechybí

České tenistky začaly bojovat o postup do semifinále Fed Cupu, ale počasí ve španělské Seville jim zápas pořádně zkomplikovalo. Déšť a vítr zahnaly hráčky brzy do šaten, odkud se vrátily zpátky na kurt až po čtyřech hodinách.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Úvodnímu zápasu Fed Cupu v Seville počasí nepřálo

Úvodnímu zápasu Fed Cupu v Seville počasí nepřálo | Foto: Jaroslav Plašil | Zdroj: Český rozhlas

Většina fanoušků odcestovala hned po pár výměnách domů, někteří z nich trávili odpoledne v nedaleké klubovně, která je součástí tenisového areálu v Seville.

Je to jediné místo široko daleko, které fanouškům poskytuje střechu nad hlavou, takže se tady na zhruba pětadvaceti metrech čtverečních schovává před nevlídným počasím několik desítek tenisových příznivců.

Je mezi nimi i dost lidí z České republiky a paradoxně i velká část rodiny Petry Kvitové, která kvůli nemoci na jih Španělska necestovala. Třeba otec Jiří Kvita si v nadsázce pochvaluje, že má teď konečně sportovní podívanou bez nervů, bratr Libor zase vysvětlil, že už bylo o cestě rozhodnuto dávno předem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Velká část rodiny Petry Kvitové na Fed Cupu v Seville nechybí

„Letenky jsme rezervovali už v listopadu, jakmile se rozhodlo, že se bude hrát v Seville. Počítali jsme, že Petra za český tým nastoupí, ale nemoc je nemoc. Tak jsme alespoň přijeli pomoct holkám k postupu do dalšího kola,“ říká Libor Kvita.

„Petra už začíná pomalu trénovat. Pojede na další turnaj, kde se uvidí, jestli to zdravotně klapne,“ dodává bratr české tenisové jedničky a zároveň jeden z členů početné party fanoušků, která z Fulneku na jih Španělska přicestovala.

Poznáte je všechny snadno, mají dresy, na hlavě paruku a kolem ní něco na způsob indiánské čelenky. Právě tak vypadají také Roman a Tomáš, kteří ve zdejší klubovně po očku sledují obrazovku s olympijským vysíláním a občas se domluví na dalším programu tady v Seville.

České tenistky prohrávají ve Fed Cupu se Španělkami 0:1

Číst článek

Přijeli kvůli tenisu, ale toho si zatím kvůli dešti příliš neužili. Že by šli místo toho třeba na slavnou Barcelonu, která shodou okolností o víkendu do Sevilly dorazila k utkání fotbalové Primera División, ale oba rychle zavrhli.

„Zvažovali jsme to, ale když jsme zjistili, že lístek stojí 130 eur, tak to raději investujeme do místního piva. Do Sevilly jsme vyrazili, letenky jsme měli koupené dlouho předem. Udělali jsme si takový prodloužený víkend s Fed Cupem,“ vysvětlili fandové Roman a Tomáš.

Fanoušci z Fulneku na jihu Španělska zůstávají do úterka. Kolik tenisových zápasů ale nakonec uvidí, zatím není vůbec jasné. Podle předpovědi metorologů má pršet ještě i celou neděli.

Jaroslav Plašil, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme