Tenistky budou Fed Cup ve Španělsku dohrávat v pondělí

Zápas 1. kola Světové skupiny Fed Cupu mezi španělskými a českými tenistkami opět narušuje nepříznivé počasí. Za stavu 1:0 pro domácí hráčky vedla ve druhé dvouhře Klára Zakopalová nad Toró Florovou 6:2 a 2:0 ve druhém setu, rozhodčí pak kvůli provazům deště zápas přerušil.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Úvodnímu zápasu Fed Cupu v Seville počasí nepřálo

Úvodnímu zápasu Fed Cupu v Seville počasí nepřálo | Foto: Jaroslav Plašil | Zdroj: Český rozhlas

V neděli sice nastoupila česká jednička Klára Zakopalová k souboji s domácí dvojkou Marií-Teresou Torrovou, ale po necelé hodině rozhodčí zápas za stavu 6:3 a 2:0 ve prospěch české tenistky kvůli provazům deště zápas přerušil.

Počasí narušilo také sobotní program, během kterého se odehrál pouze jeden ze dvou plánovaných duelů. Španělská jednička Carla Suárezová v něm porazila ve dvou setech českou dvojku Barboru Záhlavovou-Strýcovou a Španělky tak zatím vedou 1:0 na zápasy.

„Děkujeme ITF (Mezinárodní tenisové federaci – pozn. red.) za to, že si můžeme první týden v únoru zahrát v Evropě venku - 10 stupňů, bez světel a bez halového kurtu,“ napsaly české tenistky na facebook fedcupového týmu.

„Lidi z ITF si toho vyslechli hodně a ještě si to vyslechnou. Je potřeba, aby se to řešilo na nejvyšších místech,“ uvedl pro Český rozhlas kapitán českého fedcupového týmu Petr Pála.

Šafářová a Zakopalová jsou přihlášeny na turnaj WTA v Dauhá a už musely měnit letenky, aby se do Kataru stihly dostat. K zápasům úvodního kola by měly v úterý večer.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme