Tenistkám se v Dauhá daří, Kvitová porazila V. Williamsovou

Petra Kvitová začala turnaj v Druhá těsným vítězstvím nad bývalou světovou jedničkou Venus Williamsovou. Česká tenistka zvítězila 9:7 v tie-breaku třetího setu. Osmifinálovou soupeřkou Kvitové bude Lucie Šafářová, dále postoupily i Klára Zakopalová a Petra Cetkovská.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová míří do Melbourne s bilancí pěti výher a jedné porážky (ilustrační foto)

Petra Kvitová míří do Melbourne s bilancí pěti výher a jedné porážky (ilustrační foto) | Zdroj: ČTK

Šafářová a Zakopalová mají za sebou prodloužený fedcupový víkend, který je ale zjevně nabudil k výborným výkonům v Kataru. Šafářová tentokrát zdolala Číňanku Pengovou 6:2, 5:7 a 6:4, Zakopalová si poradila s bývalou světovou jedničkou Anou Ivanovićovou po setech 4:6, 6:1 a 6:3.

Nejvíce setů musela pro postup do dalšího kola odehrát Petra Kvitová. Ta odehrála s Velus Williamsovou dva jasné sety, v tom třetím byla často blíže vítězství. Za stavu 5:4 a 40:30 měla Kvitová při vlastním podání první mečbol, ale hru nakonec ztratila.

Další možnosti propásla v samotném tie-breaku opět při mečbolu za stavu 6:5 podávala, ale nakonec nabídla možnost ukončit zápas Američance. Ta také nevyužila a třetí mečbol už Kvitová využila.

Jedinou smutnou Češkou tak nakonec v Dauhá byla Karolína Plíšková, která podlehla Němce Angelice Kerberové ve dvou setech.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme