Odvolaná manažerka ŘSD Pošvářová bude poradkyní ministra dopravy

Odvolaná ředitelka kontroly kvality na Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Miloslava Pošvářová bude externí poradkyní ministra dopravy. Ode dneška bude podle šéfa resortu Antonína Prachaře například znovu hájit zájmy státu ve sporu se společností Eurovia o nekvalitní dálnici D47.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Miloslava Pošvářová, odvolaná ředitelka Úseku kontroli kvality staveb

Miloslava Pošvářová, odvolaná ředitelka Úseku kontroli kvality staveb | Foto: Šárka Ševčíková | Zdroj: Český rozhlas

„Dohodl jsem se dnes s paní Pošvářovou, že tyto činnosti bude vykonávat přímo pod ministerstvem dopravy, abychom zkrátili celý proces a měli ty podklady pohromadě,“ uvedl ministr Prachař.

„Budu připravovat koncepci soudních sporů, důkazové materiály,“ přiblížila Pošvářová, co ji v nové funkci čeká.

Ředitelku kontroly staveb Miloslavu Pošvářovou odvolal v polovině ledna šéf ŘSD Pavel Kočica. Hlavním důvodem prý bylo, že Pošvářová řediteli odmítla vydat zprávu o zvlněné dálnici D47.

Pošvářová se hájila, že materiály neodevzdala, protože v nich byly jen dílčí výsledky. Předat prý chtěla až podklady s dalšími analýzami a testy, s nimiž by mohlo jít ředitelství k rozhodčímu soudu s Eurovií.

Pošvářová se vrací ke sporu o D47. Od mého odchodu neudělalo ŘSD nic, říká

Číst článek

Ministr Prachař dal už dříve najevo, že o práci odvolané manažerky, která po svém odvolání otevřeně kritizovala poměry na Řediteství silnic a dálnic, stojí. Naopak odvolal ředitele Kočicu.

Pošvářová by na ministerstvu měla mít i další úkoly, které navazují na její dřívější práci na ŘSD.

„Paní Pošvářová se při práci na ŘSD rovněž zasadila o tvorbu nových směrnic, které by měly vést k nápravě kontrolních mechanismů při provádění staveb. A toto bude její druhý úkol, který bude přímo pro ministerstvu dopravy provádět,“ dodal Prachař.

Petr Jansa, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme