ELH: Slavii se vzdaluje předkolo play off, Kladno už čtyři zápasy neskórovalo

Pražská Slavie si zkomplikovala cestu do předkola play off. Po prohře s Třincem a vítězství Liberce na ledě Chomutova ztrácí tři kola před koncem na desátý Litvínov pět bodů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kapitán Petr Nedvěd míří s Libercem do předkola play off

Kapitán Petr Nedvěd míří s Libercem do předkola play off | Foto: ČTK | Zdroj: ČTK

Liberec si přijel pro tři důležité body na led posledního Chomutova, ale utkání nebylo tak jednoznačné, jak by se mohlo zdát. Skóre sice otevřel hostující Filippi hned v první minutě, ale to bylo ze strany Bílých Tygrů vše.

Za tři body mohou děkovat střelecké nemohoucnosti Chomutova a výbornému výkonu brankáře Lašáka. Ten si po příchodu do Liberce připsal druhé čisté konto.

Rozjetý Třinec se pokusila přibrzdit Slavia, která potřebuje každý bod, aby se dostala do předkola play-off. Oceláři vyhráli posledních šest zápasů a před startem vyřazovací části bojují o druhé místo.

Na Slavii dokázali třinečtí využít dvě přesilové hry, když se pokaždé trefil Martin Růžička a odvezli si všechny body. Pro mužstvo nového reprezentačního trenéra Vladimíra Růžičky to je v boji o předkolo play off velice citelná ztráta.

Vítkovice zdramatizovaly závěr se Spartou, Zlín přestřílel Hradec

Vítkovice dokázaly v letošní sezoně vyhrát oba zápasy na ledě Sparty, naopak Sparta si přivezla tři body z Vítkovic. Ve čtvrtém vzájemném duelu se opět radovali hosté, kteří ve druhé minutě utkání vedli 2:0.

Po první třetině bylo utkání prakticky rozhodnuté, protože vítěz základní části extraligy vedl 4:0! Vítkovičtí však dokázali zápas ještě hodně zdramatizovat, v poslední minutě třetí třetiny snížil Strapáč dokonce na rozdíl jediného gólu, ale na vyrovnání už domácímu týmu nezbyl čas.

Zlín i Hradec Králové jsou na hraně první šestky, která se vyhne předkolu play off. Ve vzájemném souboji se radovali domácí a bodově dohnali svého soupeře. Oba mají před sedmými Vítkovicemi náskok čtyř bodů.

Zlín dokázal v prvních dvou třetinách využít dvě přesilové hry, ale hráči Mountfieldu dali ve třetí části kontaktní gól. Radost jim však vydržela pouhé tři minuty, pak dvakrát inkasovali a o výsledku bylo rozhodnuto.

Kometa napravila dojem ze Sparty, Kladno stále čeká na vstřelený gól

Ve střeleckém trápení pokračují hokejisté Kladna. Naposledy se Rytíři radovali z gólu 2. února v utkání s Libercem. V dalších čtyřech zápasech vyšli střelecky naprázdno. Karlovým Varům tak k zisku tří bodů stačily dva přesné zásahy ve třetí třetině.

Špatný dojem ze zápasu na Spartě odčinila v domácím prostředí Kometa Brno. V utkání s Litvínovem vedla na začátku druhé třetiny o tři góly a vývoj zápasu kontrolovala. Hosté se prosadili pouze jednou, na konci druhé dvacetiminutovky prostřelil Čiliaka Hübl.

Vyrovnané utkání se hrálo v Pardubicích. Plzeň ziskem dvou bodů uhájila druhé místo před dotírajícím Třincem, Pardubice už se nevyhnou účasti v předkole play off. V zápase dvakrát vedly, ale Indiáni dokázali vždy rychle vyrovnat.

O vítězi muselo rozhodnout prodloužení. Dvě minuty před jeho koncem upadl po faulu plzeňský Duda na brankáře Hudáčka, který za pomoci doktora odjel na střídačku. Do branky nastoupil Salfický, ale hned inkasoval a utkání skončilo.

49. kolo Tipsport extraligy:

HC Vítkovice Steel - HC Sparta Praha 4:5 (0:4, 1:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 36. Strapáč (Barinka), 46. Huna, 59. Huna (Roman, Svačina), 60. Strapáč (Burger) - 2. Buchtele (Krejčík), 2. Klimek (Divíšek), 11. Forman (Přibyl, Polášek), 15. Kumstát (Buchtele), 44. Kumstát (Buchtele). Rozhodčí: Bláha, Hodek - Kostka, Lacina. Vyloučení: 5:8. Využití: 2:1. Diváci: 6885.

HC Slavia Praha - HC Oceláři Třinec 2:3 (1:2, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 18. Kadlec, 38. Štich (Bednář) - 18. Hrňa (Orsava, Peterek), 19. Martin Růžička (Roth, Polanský), 32. Martin Růžička (Adamský, D. Nosek). Rozhodčí: Fraňo, Pešina - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:2. Diváci: 3180.

Piráti Chomutov - Bílí Tygři Liberec 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
Branka a nahrávka: 1. Filippi (Gřegořek). Rozhodčí: Hribik, Pavlovič - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 4:7. Bez využití. Diváci: 3599.

PSG Zlín - Mountfield Hradec Králové 4:2 (1:0, 1:0, 2:2)
Branky a nahrávky: 4. Tesařík (Čajánek, O. Veselý), 30. Köhler (Balaštík, Leška), 48. Honejsek (Leška), 57. J. Ondráček (Kubiš) - 44. Tvrdík (Pospíšil), 60. Frühauf (Harant, Knotek). Rozhodčí: Minář, Polák - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:4, navíc Kudrna (Hradec Králové) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 4059.

Rytíři Kladno - HC Energie Karlovy Vary 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 52. Pohl (Zaťovič), 54. Zaťovič (R. Hruška). Rozhodčí: Turčan, Šindler - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 5:6, navíc Majeský a David Růžička (oba Kladno) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 1602.

HC Kometa Brno - HC Verva Litvínov 4:1 (2:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 14. V. Němec (Kováčik, T. Svoboda), 19. H. Zohorna (Dlapa), 25. V. Němec (T. Svoboda, Burian), 50. V. Němec (J. Káňa II, T. Svoboda) - 38. Hübl (Pavlík). Rozhodčí: Čech, Hradil - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. Diváci: 7200 (vyprodáno).

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Škoda Plzeň 3:4 v prodloužení (2:2, 1:1, 0:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 11. T. Nosek (Gregorc, Pjanov), 13. Pjanov (T. Nosek, Vašíček), 30. Semorád (Ďaloga, P. Sýkora) - 5. Kratěna (J. Sýkora, Boháč), 15. Kratěna (Martin Straka, Slovák), 32. Lev (Kašpařík), 63. Vlasák (Martin Straka, Duda). Rozhodčí: Šír, Jeřábek - Podrazil, Zavřel. Vyloučení: 6:8, navíc T. Nosek (Pardubice) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 8496.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme